-->

Fynda bland Begagnade Saab

Många räds nog lite för bilmärket SAAB dessa dagar eftersom ingen vet hur det kommer att gå och därför finns det mycket fina begagnade SAAB:ar ute på marknaden för relativt bra priser just nu.

Varför jag skriver detta inlägg just idag beror på att två av våra grannar precis köpt en varsin begagnad SAAB och säkert fått mycket bil för sina surt förvärvade pengar.

Saab 9-3 2,0T Vector Biopower Sprotkombi 2009[7]

Svart SAAB 9-3 Vector:

Ena grannen som skulle fått barn i helgen hittade en ny svart 9-3 Vector kombi som mannen i huset redan måste ha tvättat 10 gånger. Familjen har som vi två svarta folkor ståendes på uppfarten varav den enda troligen ska ersättas av Saaben. Denna kombi är byggd 2008, har 175 Biopowerhästar (tar alltså både bensin och E85 soppa) och ett Vector paket som omfattar lite roligare fälgar, kjolar och lyxigare inredningsdetaljer. Bilar som denna med 9000 mil på mätaren annonseras nu för runt 150’000 på nätet. Går nog att pruta på det priset som SAAB läget är idag.

Saab 9-5 2.3T Aero 230 2000[3]

SAAB 9-5 Aero

Grannkillen på runt 20 år har köpt sig en fin silverfärgad 9-5:a i Aero utförande som säkert gått över 20’000 mil men så är det också hans andra bil och då ser man på milantalet på ett annat sätt än vad man gör i min ålder. Dessa bilar med 230 turbohästar tycker jag fortfarande fungerar designmässigt och för 20-30’000:- får man mycket bil för pengarna även om man får vara beredd på att dyra fel som läckande toppblockspackningar, lysande motorlampa eller olika ras kan komma vilken dag som helst.

Saab 9-3 Turbo X, 280hk 200000Kr[3]

SAAB 9-3 TurboX

Eller varför inte en modern lyxig prestanda SAAB i form av Turbo X med 19” hjul, 280hk och fyrhjulsdrift för knappt 200’000:-. Bilen ovan verkar vara välvårdad och har gått lite drygt 4000 Mil. Tycker detta är ett kap om man inte behöver en större bil, vill köra lite race året om och samtidigt kan blunda för hur mycket avgaser V6:an med dubbla turbos kräks ut.

SAAB Affären

Om jag får avsluta med att återgå till SAAB “affären” i media så är det jobbigt att läsa om hur nybilsköpare kan få problem med sina bilar trots nybilsgarantin. Måste även vara deprimerande att vara säljare av nya SAAB bilar idag (märkets andel i Sverige har gått ner från 2,49% 2010 till 1,64% i år), där kan man snacka om att just nu inte kunna lämna ett leveransdatum till kunden alls! Men det värsta i hela den här soppan tycker jag ändå är de anställdas uteblivna löner.

Tingsrätten nekade SAAB en rekonstruktion och nu är det beslutet överklagat till Hovrätten som måste hinna behandla det före 26/9 då konkursförhandlingen sätter igång.

Fortsätt gärna med att läsa mina många #Biltester :)

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Nån som har beg alufälg till Saab 9-5 -09 att sälja till vettigt pris. 15 tums vill jag ha då jag har plåt till vintern helt nya plåtfälgar men vill ha alu.

FixarFarsan sa...

Har du kikat på blocket?