-->

Bygget av VW T1 Camper Van i Lego påbörjas

Då har jag satt igång att bygga mitt “Vuxen Lego” ihop med mina söner. Lego byggsatsen med nummer 10220 som jag fick i julklapp innehåller en Volkswagen T1 Camper Van (Hippiernas favoritbil under “Flower Power” ni vet).

Innehåll Lego byggsats 10220 1332 bitar Volkswagen T1 1962

Byggsatsen är från “16+” men vilken 16 åring skulle erkänna att han bygger Lego?! Jag som kan skylla på mina 3 söner kan utan vidare bygga på utan att ha dåligt samvete :D

Lego 10220 med 1332 osorterade bitar

Lego’t i alla påsarna var helt osorterat så vi öppnade hela högen och hällde upp dem i olika behållare för att kunna leta lättare.

1332 bitar är mycket att hålla uppe på köksbordet när man har två som gärna vill vara med och bygga (en på 5,75 år och en 3,5 åring) och så en liten 11 månaders galning som hetsar runt bordet och försöker riva ner det han kommer åt.

Chassiet klart

Min snart 6-åriga grabb är grym på att bygga Lego, inget snack om det och han skulle lugnt kunna bygga ihop hela bilen om han tog lite pauser och kylde av hjärnan mellan varje blad.

VW Camper 1962 Lego 10220 närbild motor

Detaljerna i modellen är lite varierande såhär långt tycker jag. Motorn ska väl vara en boxerfyra i Camper bussen men man se bara två cylindrar. Man kanske inte ska vara så petig utan nöjd bara man ser något som liknar en boxermotor när man öppnar brevinkastet bak?

VW Type 2 T1 Camper hängande baklucka

Identiska baklampor, ett sugrör till avgasrör och en motorhuv upphängd i ovankant blev man lite glad av.

Precis så ser en gammal folkabuss ut i mitt minne.

T1 Camper Kök schackrutigt golv

Vi kom inte längre än halva köket och det schackrutiga golvet idag.

Snart kommer en nyvaken “ska vi bygga på din buss nu pappa..” nerför trapporna :D

0 Besökare har kommenterat :