-->

Helikopter med Fyrakanalsradio Bäst?

Följde med ett par riktiga helikopternördar när de skulle flyga sina små leksaker och passade på att intervjua dem lite..

Helikopter-nybörjare

Båda styrs med en å samma fyrkanalsradio (men inte samtidigt) och kan därför röra sig rakt i sidled åt vänster/höger, alltså en dimension mer än vi har på vår trekanalsmodell.

Stor-eller-liten-Helikopter

De små puffarna på den stora satte ägaren dit för att inte fastna i gräset när han leker black hawk down ute i trädgården..

Den lilla kostar från 300:- och den stora under en tusenlapp men vill man importera från kina kan man nästan halvera priset men då tappar man helt reklamationsmöjligheten och den snygga kartongen. :D

Fyrakanals-Styrning

Vänster reglage styr Gas/Höjd och förflyttar "helikopetern" i sidled med samma spakrörelse. Höger spak roterar och kör fram/bak

4-6-Kanals-helikopter

Går man upp en prisklass får man en större, tyngre helikopter som är lättare att krascha eftersom dess sexkanalsradio kan få koptern att vika i sidled och dyka med en dyr kolfiberrotor rakt i backen.

Fick provflyga båda modellerna inne i hallen.

Fyra kanaler och den mindre modellen kändes som den hittills mest optimala modellen som man kan krascha utan plånboken blöder. Den större lät mer som en riktig helikopter och man kände den större massa och duckade gärna när rotorerna närmade sig..

2 Besökare har kommenterat :
Catarina sa...

Med en E-sky big lama kan man krascha en hel del! Det är sålångt jag kommit i min helikopterträning ;)

FixarFarsan sa...

E-Sky big lama, den var ju cool, kroppen såg ju ut som en riktig helikopter!