-->

Installerat iOS 8.0.2 än?

Var lite nyfiken på nya iOS 8.0 och laddade därför ner den först till plattan och sedan till jobbluren, en vit iPhone 5c.

Ladda-ner-iOS8

Fick rensa bort filmer och appar från paddan. Själva nerladdningen gick snabbt eftersom jag inte hängde på låset när den släpptes tidigare i veckan (onsdags?).

Installerat-iOS8-ipad-iphone

Installationen tuggade en bra stund, därefter ett val kring iDrive och sedan var det klart. Användarvänligt som alltid när Apple uppdaterar.

Clocka-ios8-rolex

Förutom ett par nya ikoner så var allt sig likt, till en början. Klockans ikon var numera rolex-lik med animerad på skrivbordet.

Under kamera och bilder hade det hänt lite. Man kan numera ställa in en standard, en mall för hur bilder ska redigeras så man slipper ljusa upp och höja kontrasten och skuggan manuellt för varje bild, ja om man nu gjorde det innan iOS8:an d.v.s.

Familjedelning var en annan nyhet för att dela kostnader och appar och lite nya val när man swipe:ade mail från höger men eftersom ikoner och skrivbord är identiska så känns åtta-nollan inte så extremt ny, mer som en servicepack. Värre var det när iphone5 kom och de platta mapparna med pastellfärger kom, det var mer en Windows 7 till 8 upgrade (ingen fattade varför man förstör nåt bra :).

iOS 8.0.1

Första patchen, 8.0.1 kom inte långt efter 8.0 men tog lika snabbt bort eftersom den tydligen fler nya buggar än bugg-fixar.

iOS 8.0.2

En fix till fixen kom idag (2014-09-26) och den tog jag ner direkt men inget nytt under solen, kanske flyter telefonen på lite bättre?

Veckonummer i kalendern slog jag på, en bra funktion som kanske redan har funnits länge men bara fanns där framför ögonen idag när jag petade runt.

12 Besökare har kommenterat :
Tobbe sa...

Visste inte att det har släppts. Vägrade köpa nytt iPhone pga iOS 7. Har en sliten 4s med fungerande och snyggare iOS6. Men nu sitter jag har med 5c som har fjolliga färger! :D

F.F.S. sa...

Har blivit påtvingad både lilla frukten (5:an) och den stora frukten igenom jobbet, men har fegat på uppdateringarna hittills, trots att båda pockat på min uppmärksamhet.
Kände, efter att ha läst om folk som tappat en massa bilder och annat, att Apple får ha er andra som försökskaniner ett tag. ;)

Hälsningar från "Lill-Timell" i söder, som återkommit till den digitala världen efter sommarens byggprojekt. =P
Projekt "ny altan" är nästan klar. =)

FixarFarsan sa...

Lill-Timell är välkommen in i värmen igen! Din stol står kvar ;)

FixarFarsan sa...

Du tar väl backup av dina bilder? Då är det ju ingen fara att uppdatera.. Skulle kunna göra en factory reset varje morgon på min telefon, så mycket spar jag på den! :)

F.F.S. sa...

Ska i ärlighetens namn erkänna att jag är riktigt dålig på det.
Har liksom blivit "av-äpplad" sen jag skaffade min första Samsung för många år sen och gitter inte sätta mig in i alla nygamla funktioner igen.
Har den mest till att ringa och kolla mailen med.

Läste på AB i morse att nya iOS:en har dragits tillbaka innan den släppts. "Stabilt", som DrAlban brukade säga. =D

FixarFarsan sa...

Undrar om någon hann få ner iOS 8.0.1? Då kanske de telefonerna blir såna där flappande fågel specialare :D Stabilt som FN!

Monzen sa...

Jag hann få ner IOS 8.0.1 i min 5s... Fungerar utan anmärkningar.

FixarFarsan sa...

iOS 8.0.2 är släppt nu, gissa vem som redan laddar ner??

Anonym sa...

Hur visste du att jag laddar ner? 😄

Har du hackat min padda?

//M

FixarFarsan sa...

Hade det på känn.. Hehe, nä men då är vi i alla fall TVÅ som är försökskaniner åt Apple ;)

Monzen sa...

Installerar också ner 8.0.2 nu.... =)

/ Martin

FixarFarsan sa...

"Snart kan ingen surfa och allas telefoner bootar om" :)