-->

GråSUVorna Audi Q7 + VW Touareg

Gråsuggor har funnits på vår planet i tusentals år och lever i riktigt fuktiga utrymmen, dessa regnblöta gråSUVor är inte riktigt lika gamla.

Q7-Touareg-Grå-SUV-Frontar

Men båda ovan SUV-modeller är ändå på väg att ersättas av nya generationer. Deras ersättare kommer byggas på Volkswagens nya MLB EVO plattform och faktum är att Nya Touareg redan finns ute och den hoppas jag hinna testa inom en snar framtid.

Nya Audi Q7 baserad på samma plattform kommer under 2015 men vi kollar lite mer på dessa 200 kilo tyngre gamlingar innan de kör iväg.

Audi-Q7

Grundlinjerna på dessa två bilar är lika (inte konstigt eftersom de bygger på samma bas) men det är många små detaljer som skiljer bilarna åt, det ser man när de står såhär bredvid varann.

Front och bak är såklart unika, c-stolpen på Audi Q7 är delad t.ex. och ena delen tillhör bakluckan. Ett veck går även över sidan av bilen och gör så att dörrarnas yttre bit måste pressas i olika formar.

Nya Plug-In modeller

Nya Audi Q7 sägs komma som plug-in hybrid och då borde även Touareg göra det på sikt. Idag finns nya Touareg endast som hybrid med gamla kombinationen bensin-V6:a + Elmotor med batteri som laddas genom att generatorer bromsar bilen.

Hoppas batterierna i dessa stora SUV-plug-in-hybrider blir såpass tilltagna så att man verkligen kan köra 4-5 mil på fulla batterier!

Audi-Q7-vs-VW-Touareg

Ser verkligen fram emot att testa de nya generationerna av dessa två storbilar. Men tills jag får sätta testvantarna runt en SUV-ratt igen så rekommenderar jag ett par av mina gamla långtestinlägg av:

Audi Q7, Touareg, Cayenne Hybrid eller Panamera Ladd-Hybrid

0 Besökare har kommenterat :