-->

Vad Är Black Friday?

Hörde själv talas om Black Friday för första gången tidigare i veckan och blev så klart lite nyfiken. Det lät som nåt nytt Earth Hour påhitt men det var något helt annat.

Vad-Betyder-Black-Friday

I USA firar man Thanksgiving den fjärde Torsdagen i November och dagen efter denna infaller den svarta fredagen då butiker håller öppet i princip hela dygnet och kör massa specialerbjudanden.

Affärsjippo men varför just BLACK Friday?

Ok, så det är alltså ett affärsjippo från USA men varför kallas denna fredag just för black? Hittar något på nätet om att det är en "svart" trafikhelg då många åker hem efter att ha firat thanksgiving hos släkten, lite som vår annandag påsk. En annan förklaring är att denna fredag ändrar butikernas resultat från rött (minus) till svart (plus).

I Sverige kommer denna svarta fredag såklart få fäste, redan förra året hade många butiker och nätbutiker massa kampanjer som gick så pass bra att de såklart kommer köras även i år.

Vad jag har sett så handlar det om utvalda prylar som satts ner rejält men det finns såklart bara ett begränsat antal i lager..

Klicka och Sök Motorvärmarpaket till din bil

Kommer du handla något?

Kommer du shoppa loss på Fredagen den 28/11? Vad kommer du i så fall köpa? Jag själv har faktiskt inget alls som jag liksom är sugen på. En ny PS4:a vore ju kul så man kunde testa nya first person läget i GTA5 (och hela spelet för den delen). Fast vi skulle ju kanske göra om spelrummet uppe så.. Jag väntar lite till med detta inköp :).

Annars såg jag att Skruvat.se hade kampanj på Calix motorvärmare just nu även om det kanske inte var deras Black Friday erbjudande.

En sådan sats till vår Touran inklusive batteriladdarmodulen hade varit ganska så smutt när den riktiga vintern kommer snart. På tal om detta så såg jag en bra guide kring monteringen som en av er läsare gjort och installationen i Touran verkar mest vara kabeldragning eftersom motorvärmaren kläms fast mot oljetråget..

1 Besökare har kommenterat :
Monzen sa...

Hmm.. tror jag vet vem du syftar på....
Ett hett(!) tips till er som funderar på att montera värmare på era bilar är att skaffa denna smarta monteringsplåt ( http://www.calix.se/files/baf4c81939e4c4e430a72cb3b051ca9e.pdf/Monteringspl%C3%A5t_SEpdf ) så slipper ni göra stora hål i bilen. Fanns inte till DEFA, så jag tillverkade mitt själv. (har tillgång till laserskärare)
/ F.F.-Österlen (Martin)