-->

iPhone 6 - Om Laddare & Touch ID

Det finns redan massor skrivet om iPhone6 och 6 Plus men nu har hon i huset fått sin nya jobbtelefon, en vanlig iPhone 6 och jag har klämt lite på den medan jag fixade igång den åt hen..

Installera-Simkort-iphone6

Installera Simkort

Simkortet installerades på samma smidiga sätt som tidigare.

Aktivera-iphone6-WiFi

Aktivering via Wi-Fi

Ställer man in WLAN direkt det första man gör så slipper man koppla den till en hedenhösdator och aktivera den via iTunes.

Laddare-iphone6

1A eller 2,1A Laddare

Det följer med en 1A/5W laddare till nya iPhone6 men den har stöd för den starkare laddaren på 2,1A/12W som bl.a. följer med iPad Air.

Den starkare laddar klart snabbare men jag vet inte om telefonen tar skada av den högre effekten, troligen inte.

iPhone6-vs-Galaxy-S4

Storleken

Sonens första kommentar var, "det är ju en Samsung" och jag förstår vad han menar. Lägger jag min gamla Galaxy S4:a bredvid så är de väldigt lika på storlek och tjocklek.

iPhone4-vs-iPhone6

IPhone sexan utan plusmeny är svårare och halade att hålla i utan skal och känns mer plastig än t.ex. fyran som hade glasskiva även på baksidan. Powerknappen är flyttad från toppen och sitter på samma plats som på min samsung S4:a, på sidan.

Touch-ID-iPhone6

Touch ID

När luren var i produktion lämnade jag över den till brukaren, men en sak som hann imponera mig stort var touch ID funktionen.

Kalibreringen när man ställde in den var i bästa CSI stil och den fungerar verkligen. Snabb var den också när den matchade rätt finger, fel finger fick den att tänka lite innan den surrade till.

En frukt om dagen är bra, detta var dagens #Apple

0 Besökare har kommenterat :