-->

Låna Verktyg Till Kojan - Får Dina Barn Det?

När jag var liten lät farsan mig låna hans verktyg till mina kojbyggen men jag minns också att han blev grymt besviken när jag glömde hans fin-hammare, såg och fin-mejslar i gräset när jag skulle in å sova på kvällen..

Han slutade sen låna mig sina verktyg och gav mig istället egna verktyg att ta hand om. I början fick jag rostiga tänger som knappt gick att klämma ihop men han visade även hur man kunde få dem som nya genom att köra lite borrmaskinstrissa eller sandpapper på den, vässa skären och fetta in leden. Fick även en trasig hammare att laga och jag tror detta satte sina spår.

Barnhammare-Koja

En av sönerna, P08:an och en grannson håller på att "renovera" en gammal koja uppe i skogen och jag var där och kollade in bygget i helgen.

P08:an demonstrerade hur de använde en blöt planka som hammare och ni förstår ju att det inte gick alls. Så dilemmat är att jag gärna vill att de ska spika och snickra lite på egen hand men vill ändå inte låna ut verktyg som man måste jaga in varje gång..

När vi gick hem så slog tanken mig att vaffn jag har ju ett par metall-stumpar som ligger å skräpar, vi bygger en koj-hammare som de kan ha liggandes där + en låda med lite spik!

Ovan ser ni "mästerverket" i en nöjd byggherres hand! ;)

Skräphammare

En metallklump, ett varv silvertejp runt för extra friktion, en bockad gammal golvlist och så lite smältlim som kronan på verket.

Eller kronan på verket kanske var de två skruvarna jag låste fast metallklumpen med från båda håll så att den inte kunde lossna och flyga iväg. Kronorna på verket blir det va, två skruvar?

Funkar nog lite bättre att spika med än en gammal rutten planka?

Hemmaträning-Skivstång

Metallcylindrarna kommer från en skivstång som jag kortade ner till en "curlstång" nyligen.

Resonerar som så att varje ONÖDIG decimeter i trånga garaget som man kan snubbla på måste "kapas bort".

0 Besökare har kommenterat :