-->

Billig Laptop Klarar Inte Viaplay & Netflix

Största sonen fick en Lenovo G50 Laptop i födelsedagspresent i våras men den har inte riktigt fungerat till det han helst ville använda den till, för att strömma filmer från Viaplay eller SVTplay med.

Lenovo-G50-Integrerat-Grafikkort

Haken: Integrerat Grafikkort

Problemet med den enkla Lenovo'n var att den inte hade ett eget grafikkort utan grafiken hanterades av själva CPU'n och även minnet var delat mellan grafiken och processorn.

När filmen startade gick CPU'n rakt upp i taket. Fanns inget man kunde trimma.

Testade att stänga av allt som använde den 1,35 Ghz snabba processorn (antivirus och andra tjänster) men det laggade och frös ändå eftersom grafiken tog all CPU.

Skicka-Tradera-Schenker

Laptop Såld och Skickad

Så han å jag kom överens om att jag köpte hans dator för samma peng den kostade i butik. Gjorde därefter en fabriksåterställning och lade ut den på en auktionssite där den fick 13 bud sista dagen och är nu hos en nöjd ny ägarinna.

Att skicka en dator per post är jag lite emot för även om man packar ner den i sin originalkartong så ska den kartongen helst packas i en större kartong med luft och dämpning i mellan men vem har sånt hemma på lager? Blev lite bubbelplast runt org.kartongen och så lite AKTAS rutor på omslaget, det gick fint!

Läs gärna mer om hans dator och andra liknande inlägg under #IT.

0 Besökare har kommenterat :