-->

Bärgning Av Utländsk Tesla 90D

Bilbärgare ser man ju varje dag men ibland reagerar man på de bilar som bärgas och i detta fall reagerade jag på håll att bakhjulen på bilen rullade på en "dolly" och att detta ekipage rullade på motorväg!

Rätta mig om jag har fel men en bärgare med dolly får väl bara köras i max 40km/h och ekipaget får då inte rulla på motorväg (om nu inte teslan stannat där)?

Bärgning-Vit-Tesla-90D

Urladdad Tesla 90D

Den bogserade bilen var en Tesla 90D som har längst räckvidd av alla Model S, upp till 55 mil samt att modellen är fyrhjulsdriven och det var därför även bakaxeln var upplyft.

Telsa-Reg.Plåt-LV

LV = Teslan Var Reggad i Lettland

LV stod det på bilens registreringsplåt och troligen var bilen på väg till snabbladdarna i Infra City eller kanske Teslas verkstad där.

Lite småkaxigt att köra en Tesla från Lettland till Sverige. Även om man tar färjan till Nynäshamn så blir det en hel del mil som KAN trigga igång lite räckviddsångest eller vad tror du..?

Läs gärna mitt Tesla Model S Test eller hitta andra liknande elbils-inlägg i mitt bloggarkiv under taggen #Elbil.

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Hej,

Jag tror inte ett Teslans ägare är här som
turist... Det är till och med troligt att det är en svensk som har den reggad på sitt Lettlänska bolag.

Enligt min uppfattning är detta ett vanligt upplägg då de inte behöver betala förmånsvärde då.

//M

FixarFarsan sa...

Jäkla fuffens i så fall (nej jag är inte förvånad)! Man ser ju dagligen LV skyltade bilar i Stockholm men det är ju oftast slitna skåpbilar.. ;)