-->

Test: 5x8m Harstad Partytält från Jysk

Detta inlägg kommer handla om Harstad 5x8m Partytält från Jysk.

Partytältet-5x8meter

Partytält-Som-Garage

Vad Rymmer 40 kvm Partytält?

Vi köpte tältet inför en regnig fotbollscup och utan tältet hade alla de 38 personer som campade där inne fått stå i det ihållande ösregnet utanför. Efter detta test kan jag konstatera att tältet är regntätt (i alla fall vid första monteringen) och fukten som droppade på insidan vad kondens från alla varma människor på insidan.

Tältet är "öppet till nock" och kan därför även användas som ett rymligt (8 meter långt och 5 meter brett) garage där man kan vaxa bilen sommartid eller kanske göra reparationer utan att passa vädret.

Äh vad meksugen jag blev nu av detta tugg..

Manual-Jysk-Partytält

Kartonger / Manual / Montering

Tältet kom i fyra kartonger (två långa + två flyttkartonger) om totalt 80 kg. Manualen var lätt att följa MEN de små påklistrade siffrorna på rören ramlade av lätt.

Man kan lätt bygga taksektionen på egen hand och lägga på taket men sedan BÖR man ha två till händer för själva lyftet upp på vägg-pelarna eftersom godset annars flexar.

Första uppmonteringen tog totalt runt 3 timmar för 1 + 1 person. Vid nermonteringen var vi många och då gick det på 20-30 minuter.

Montering-Jysk-Kvalité-Rör-Vingmuttrar

Jysk-Tält-Kvalité

Jysk Kvalité

Tältet kändes stabilt vid monteringen, även vid regn och lättare blåst men två punkter märker man att detta ändå är ett lågpristält:

1. Gängorna till de små "vingbultarna" som låste varje koppling var gjorda i rörets utslagna gods, alltså ingen påsvetsad mutter.

2. Presenningens ringar var inte gjorda i rostfritt material och redan efter ett ösregn såg de ut som på ovan bild. Spelar egentligen ingen större roll på livslängden kanske men ser inte så bra ut..

Montering-Stort-Partytält

Var Tältet Prisvärt?

Vi (eller fotbollslaget) betalde 2700:- för tältet, DET var tältet klart värt men fullpris var enligt kvittot det dubbla och för de pengarna kan man säkert hitta andra partytält som är gjorda i 100% icke rostande material samt har mer gedigna rörkopplingar.

Transportbilen som syns på ovan bild var en långtestbil och den kommer ni senare kunna läsa om under arkivtaggen #Transportbil.

0 Besökare har kommenterat :