-->

Test: Playstation Wireless Headset 2.0

Har lirat en hel del online med min PS4 denna sommar och då märkt hur dåligt vanliga hörlurar fungerar efter PS4 systemuppdatering 3.50.

Testar-Playstation-Wireless-Headset-2.0

Problem-PS4-Handenhet-Beats-Apple-Headset

PS4 System Update 3.50

Sony verkar försöka få alla att skaffa certifierade lurar och efter update 3.50 så är det ett jäkla "juckande" med 3,5mm kontakten för att få mic:en uppkopplad och även NÄR den till slut fungerar så hör de andra spelarna ett konstant störande surr i sina lurar från din mic.

Så, jag spelade efter Sony's noter och köpte mig ett par stora, blåa, blaffiga "Playstation Wireless Headset 2.0" blåtandslurar.

Recension-Playstation-Wireless-Headset-2.0

Skaffa 3-5 meter USB kabel

Lurarna är trådlösa och laddas med en mikro-USB kabel och ovan ser ni de andra tillbehören.

En micro-kort sån laddkabel (skaffa en lång 3-5m), en 3,5 mm sladd om du vill koppla in lurarna till din mobil och så blåtandsmottagaren.

Bluetooth-USB-dongel-Wireless-Headset-2.0

Ful Blåtandsdongel

Installationen består i två steg, jacka i USB dongeln i PS4:ans USB port. Dumt nog så kan inte headset:et prata direkt med PS4:an utan du måste ha denna relik. Skitdumt att den ska sno en USB port och sticka ut fult i fronten av den annars snygga PS4:an.

OFF-1-2-Wireless-Headset-2.0

042

Enkel Uppstart

När lurarna laddat klart startar du dem genom att sätta switchen i läge 1 och PS4:an hittar dem automatiskt.

Läge 2 är en specialare som du kan ändra efter smak, se nedan.

043

Medföljande headset-appen

Laddade ner ovan "app" på PS4:an för att uppdatera lurarna samt kunna meka med "läge 2".

Programuppdatering-PS4-Wireless-Headset-2.0

Programuppdatering via USB

När lurarna var anslutna med en USB kabel skedde en uppdatering av deras programvara och därefter kunde man gå vidare..

Programmera-Läge-2-PS4-Wireless-Headset-2.0

Du kunde nu välja hur "LÄGE2" skulle vara. Till höger fanns flera färdiga musik & spelprofiler men eftersom jag i princip bara kör GTA5 online så valde jag ett läge med extra mkt bas.

PS4-Wireless-Headset-2.0-vs-Beats

Summering: Wireless Headset 2.0

Lurarna var lite "blaffiga" och inte så vackra enligt mig men satt bra runt hela örat och det var smidigt att slippa sladdar när man spelar.

De gav även en riktigt fyllig ljudupplevelse tack vare sin "virtuella surround" och sin runda bas.

Knapparna satt bra och hade en skön gummiklädd känsla men batteriet laddade ur lite väl snabbt.. Eller så spelade jag ehm, lite väl långa pass kanske men man fick en liten förvarning i form av ett pip så att man hann ansluta sladden innan ljudet försvann helt.

Gillade INTE blåtandsmodulen som förfulade konsolen, fattar inte varför lurarna inte kunde prata blåtand direkt med PS4:an?

Blev alltså inte helt imponerad av dessa "dyra" Sony lurar (än iaf) och jag hade hellre sett att jag hade kunnat kopplat in mina nya Beats hörlurar med sladd men nu har jag dessa och slipper jucka med sladden och störa andra spelare med mitt surrande.. Eller nåja, de får lyssna på en annan typ av surrande! :)

Läs gärna mina andra arkiverade inlägg taggade med #Gaming.

0 Besökare har kommenterat :