-->

Familjebilar Skall Alltid Ha Låsta Elhissar Bak

Ett par gånger den senaste tiden så har jag gått förbi uppfartens olika bilar och sett att baksätets rutor varit nere ~3-4 cm.

Volvo-Barnlås-Bil-Baksäte-V70

Permanent Barnlås?

Det är med all säkerhet små fingrar som varit i farten och öppnat rutorna för att sedan inte orkat eller kanske inte kunnat stänga dem ordentligt.

Jag fattar inte varför inte fönsterhisslåsknappen i förardörren alltid är aktiverad på en familjebil som #Volvo? Skulle man vilja klicka bort den för att låta baksätet öppna rutor själva så borde den automatiskt bli aktiv igen efter säg 10-20 sekunder.. :)

Barn Fönsterhissar

Autostängning Vid Låsning?

Eller ännu bättre, varför dras inte rutorna upp när man låser bilen vanligt med fjärr? Jo jag vet, många bilar har denna funktion men BARA om man håller in låsknappen på fjärren ett par sekunder längre än vanligt..

Vädringsfunktion

På uppfartens VW-bilar har vi en bra "vädringsfunktion" som drar ner alla rutor om man håller nyckeln i dörrens upplåsningsposition och den drar även upp rutorna helt igen när man håller nyckeln i låsposition så tekniken fanns ju där även på en "gammal" #Polo från 2009.

Känner du igen problemet med små fingrar och öppna rutor?

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

På vår Audi A4 quattro, går det iaf att spärra bakrutorna från ofrivillig öppning.

Mvh Calle

FixarFarsan sa...

Permanent spärr i AUDI'ns menyer eller knapp i dörren?