-->

Test: Renault Clio TCe 90

Renault Clio TCe med en 3-cylindrig, 90 hästars bensinmotor och femväxlad manuell låda, det är dagens testbil det.

Test-Clio-TCe90-2016Renault-Clio-TCe90-Test

Renault Clio - Exteriör

Låt mig säga så här om exteriören - Renault Clio blir aldrig snyggare än Clio RS årsmodell 1999. Alltså FAS1 med den rena looken, innan nya grillen kom i FAS2.

Ni som minns denna lilla räcer sitter å nickar nu, 172 hästar och en fenomenalt snygg liten rackare var det. Letade själv som en tok efter en lämplig sådan innan jag köpte denna Ford Fiesta ST istället.

Ok, nog om gamla busbilar!

Clio 2017 har en snygg bakdel som påminner lite om Scirocco och fronten är också ok men jag är inte ett stort fan av dessa moderna linjer och kurvor i överflöd. Bakdörrarnas handtag sitter snyggt på Alfa-vis dolda uppe i dörrkarmen.

Förarmiljö-Clio-TCe90

Clio Interiör - Framsäte

Första min ända lade märke till när jag satte mig var vilka smala fina sportstolar det var. Jag är inte jättebred men satt som i ett skruvstäd på ett bra sätt.

Den andra känslan var att Clio ändå var rätt städad invändigt och att det mesta satt där man förväntade sig. Mittkonsolen var kompakt och hade en navigatorskärm.

Baksäte-Renault-Clio-2016

Clio Interiör - Baksäte

Baksätet fungerade för två vuxna och även om det var åt det enklare hållet rent komfortmässigt så var rymligt som en äldre mellanklassare.

Småbarn som börjat sitta framåtvända kan ha svårt att se ut då dörren är skuren så att midjan går upp i bakkant.

Får-Racer-Cykel-Plats-I-Renault-Clio

Clio Interiör - Bagageutrymme

Glöm antal liter hit och dit när det gäller test av bagageutrymmen!

Numera mäter jag bagageutrymmen i bilar genom att kolla om min Scott CR1 går in eller inte. I Renault Clio gick den in utan att ta bort några hjul eller sadel och DET tror man inte när man öppnar den smala bagageluckan.. Blev lite paff själv faktiskt! :)

Mätare-Clio-TCe90

Att Köra Clio TCe 90hk

Clio TCe med sin trecylindriga 90-hästarsmotor låter rätt skoj och den rör på sig helt ok även om 0-100 på pappret går på 14 sekunder.

Har sett snyggare bilmätare men just hastigheten i mitten vande man sig snabbt vid. Styrningen var trög och distinkt medan den manuella växellådan och växelspaken var lite åt det andra hållet.

Fjädringen var kalibrerad åt det mjukare hållet så komforten var god.

Helhetsintrycket bakom ratten blir ändå OK, motorn puttrar fint, man sitter bra och bilen går riktigt snålt (strax över 0,5 liter bensin/mil).

Clio-TCe-Test-Omdöme-Recension

Summering Clio TCe

Jag bygger en manuell Clio TCe 90 på nätet och hamnar på 158.800:- och när man försöker välja till extrautrustning så har Renault gjort så att man oftast även MÅSTE ändra till en större motor om man vill ha ett lyxigare tillval och då blir bilen direkt dyrare.

Lite knepigt att hålla nere priset då och för mig ska Clio främst vara en billig ekonomisk bil anser jag (räknar bort RS modellerna).

Clio's Konkurenter

Clio har en del tuffa konkurrenter, bl.a. Skoda Fabia som med 95hk bensinare börjar på 143.200:-, Citroën C3 med 110hk bensinare från 142.900:- eller Seat Ibiza med 95hk TSI från 144.600:-.

Letar man efter en ny bil i denna prisklass bör man nog välja ut ett par som man gillar designen på, sedan kolla vad de bilarna kostar när de innehåller din personliga kravspecifikation och slutligen jämföra garantier, försäkring, skatt och förbrukning..

Läs gärna fler av mina #Biltester eller läs mina andra inlägg taggade med arkivtaggen #Renault eller #Småbil.

0 Besökare har kommenterat :