-->

KRUSENBERG HERRGÅRD

Farsdag 2017 firades kungligt på herrgård, Krusenbergs Herrgård i Sigtuna för att vara exakt.

Tjurar-KRUSENBERG-HERRGÅRDKRUSENBERG-HERRGÅRD-Bastu-Sigtuna-Mälaren

Tjuriga Tjurar På Väg Mot Bastun

Herrgårdsbesöket (som hon jag bor med hade fixat) inleddes med ett par timmars sittning i vedeldad bastu och därefter skön massage en trappa upp (i den gamla ombyggda svinstian?).  Bastun är bland det lyxigaste man kan uppleva med utsikt över mälaren och direktaccess till bryggan där man även kunde doppa sig (se ett av mina dopp).

Matsal-Restaurang-KRUSENBERG-HERRGÅRD

Farsdag Lunch i Restaurangen

Uppe i huvudbyggnaden från 1802 serverades det sedan en förbokad och förbestämd farsdaglunch. Supertrevlig personal och fin miljö.

Jordärtskockssoppa-laxtartar-med-örtcreme-sikromHelstekt-ryggbiff-svamp-gulbetssalla-potatisterrin-rödvinssås

Förrätt och Varmrätt

Förrätten var jordärtskockssoppa, laxtartar och ärtcreme med sikrom som serverades effektfullt genom att det torra kom fin upplagt på varm talrik och därefter hälldes "soppan" på vid bordet.

Varmrätten var helstekt ryggbiff från Uppland med ekologisk svamp, gulbetssallad, potatisterrin och lite rödvinssås.

Ungarna fick toast till förrätt och köttbullar till huvudrätt.

Tårtbuffe-KRUSENBERG-HERRGÅRDBar-Fika-Salong-Övervåning-KRUSENBERG -HERRGÅRD

Efterrätt - Tårtbuffé En Trappa Upp

Efter varmrätten tog vi trapporna upp till öfvervåningen där efterrätt serverades i form av tårtbuffé i historisk loungemiljö. Möblerna är tidstypiska och på väggen hänger klassiska målningar som t.ex. karl den XII:s likfärd som täcker en hel vägg i ett rum (kopia men faktum är att originalet faktiskt målades just på denna plats).

Krusenberg Herrgård är väl värd ett besök. Bara den långa allévägen in mot herrgården är värd ett besök sommartid och ett perfekt ställe att fota din fina hobbybil på ;). Men som sagt är maten, bastun och hela miljön värd att lägga en heldag/övernattning på.

Läs gärna fler liknande inlägg under arkivtaggen #Event.

0 Besökare har kommenterat :