-->

Test: RÅ Rödbeta + Övriga Funktionsdrycker

Under våren 2017 kände jag mig konstant småförkyld och fick en liten tankeställare när jag sökte för detta och den unga lite hafsiga doktorn på VC mätte ett blodtryck på runt 160/95. Ok, jag var småkrasslig och hade cyklat till vårdcentralen men ändå.

Recension-RÅ-Drycker-Flaska-BOX

30 Minuter Motion Per Dag + RÅ Drycker

Därefter har jag motionerat (efter dagsform) i princip varje dag i minst 30 minuter samt kombinerat detta med olika varianter av rödbeta från företaget Wellnox och även kollat blodtrycket hemma med denna Omron M2 blodtrycksmätare som jag köpte direkt efter VC besöket.

Jag började med att köpa ett par bag-in-boxar med RÅ Balans som innehåller en god, lättdrucken 50/50 mix av rödbeta och lingon. Boxen är smidig att ha i kylen och räckte en månad men glasflaskorna är lättare att skaka samt tömma helt. Efter dessa två RÅ boxar köpte jag ett gäng olika andra märken rödbeta bara för att testa av marknaden.

Kontaktade Wellnox grundare och hade en intressant diskussion och hörde hur himla engagerad han var. Fick hemskickat en demo-box med deras många olika funktionsdrycker för att kunna testa ordentligt.

RÅ-Balans-Rödbeta-Lingo

Rå Balans / RÅ Rödbeta

RÅ Balans är väl den godaste och mildaste rödbetsjuicen eftersom den har 50% lingon i sig men även RÅ Rödbeta med 98% rödbeta smakar inte jord som många andra gör på marknaden.

En sak som gäller alla Wellnox produkter är att de inte har någon konstig bismak utan alla RÅ funktionsdrycker är väldigt lättdruckna.

Test-RÅ-Citron

RÅ Frisk (Citron)

Rå Frisk är en citrondryck med en gnutta ingefära som kanske är den mest "mesiga" drycken av alla från Wellnox, den passar därför även alla typer av personer.

Rå frisk känns bra att dricka om man har lite ont i halsen och man kan även värma drycken och kanske även hälla i lite honung, dock ingen RÅ dryck som jag köpt fler av.

Test-RÅ-Ingefära

RÅ Ingefära - River Bra

Har du ont i halsen och vill ha något som R I V E R lite mer så är RÅ Ingefära mycket bättre än RÅ frisk. Ta en liten shot på ett par ml varje dag efter frukost och din rossliga hals känns bra mycket bättre och faktum är att även din mage blir mer stabil.

Ingefära sägs vara bra mot olika infektioner / Inflammationer.

Ingen dryck som passar känsliga smaklökar och den bör omskakas innan varje shot så att det tjocka inte lägger sig i flaskans botten.

En klar favorit som jag har fyllt på kylen med under hela hösten.

Test-RÅ-Drycker-Koncentrerad-Rödbeta-Blodtryck

RÅ Koncentrat

Sist kommer RÅ Koncentrat som består av 90% rödbetskoncentrat och 10 % norrländska lingon (1 cl RÅ koncentrat motsvarar cirka 4 cl vanligt rödbetssaft).

Efter de andra rödbetsjuicerna kände jag ingen större skillnad av när jag trampade på cykeln men just denna RÅ Koncentrat utblandat med cirkus 25% vatten gav kännbar extra uthållighet, märkes speciellt i långa jobbiga uppförsbackar (blev inte lika andfådd som vanligt).

Detta är Wellnox bästa produkt med Rödbeta anser jag. Börja lite lätt och öka blandningen tills magen säger ifrån och så kör du inte detta koncentrat för länge utan bara i perioder eller vissa dagar när du t.ex. ska springa eller cykla långt..

Sänka-Blodtryck-Med-RÅ-Rödbeta

Sänka Blodtryck Med Rå Rödbetsjuicer?

Sedan vill jag avsluta med frågan om Rå Rödbetsjuice verkligen kan sänka ett för högt blodtryck?

Jag vet inte hur mycket mitt normala blodtryck egentligen var i våras och jag vet inte heller hur mycket det hade sjunkit genom att BARA dricka rödbetsjuice men idag kan jag i princip dagligen mäta ett fullt normalt blodtryck i alla fall de dagar jag kan sitta ner och mäta i lugn och ro.

Jag har kombinerat RÅ funktionsdrycker ihop med daglig #motion, ätit mer grönsaker & frukt samt slutat med kaffe, salt och lakrits.

Kommentera gärna denna artikel om du har några frågor eller har egna erfarenheter av rödbeta eller RÅ produkter, se knapp nedan..

0 Besökare har kommenterat :