-->

Kan Man Återskapa Raderade Filer/Bilder På Windows 10?

Har du råkat radera bilder på datorn som du vill ha tillbaka? Det är oftast bara att gå till papperskorgen och återskapa, men säg att du har tömt papperskorgen.. Eller som jag, klantat till ett skript som skulle radera skräpmappar under \Bilder och så tog skriptet bort hela mappen bilder i ett huj! :(

Återskapa-Raderade-filer-Windows-10

Kör Programmet Från USB Minne

Så, filerna ligger inte i papperskorgen. Då är plan B att ta fram ett USB minne och ladda ner något program som kan återskapa filer.

Man lägger ner det på USB minnet direkt för att inte jobba mer än nödvändigt med hårddisken och riskera att bildernas sektorer på hårddisken återanvänds.

Återskapning-raderade-bilder-dator-inställningar

Kryssade Extra Allt

Kryssade i alla kryss, djupaste scanningen och startade sökningen.

Kan-Man-Få-Tillbaka-Raderade-Bilder-Windows-10

Massiv sökning

Efter 2,5h var sökningen klar och listan på bilder såg helt komplett ut så det såg onekligen ljust ut. Fortsatte med att markera alla och välja återskapning..

Återskapad-raderad-jpg-bild

Återskapade Filer Ser Ut Som Skräp

De raderade mapparna under Bilder kom tillbaka och i princip alla miniatyrer såg bra ut men när man öppnade bilderna så var 99 av 100 förstörda på ett eller annat sätt. Ovan visas ett exempel på en BRA återskapning.

Så, lärdomen av detta är att alltid alltid alltid ta backup, ofta och sedan aldrig röra saker som fungerar. Ska man ändå röra saker som fungerar så ska man göra det när huvudet är utvilat och magen full med mat, och glöm inte att ta backup först! :)

Läs gärna mina andra liknande inlägg under arkivtaggen #IT och du hittar säkert något där som gick lite bättre?

Annars kan du kika under taggen #SmartaHem för de pryttlarna har fungerat riktigt bra genom åren, bara går och går! :)

0 Besökare har kommenterat :