-->

Montera Innerdörr I Befintlig Gipsvägg

Att sätta sågen i en vägg som på ena sidan är nymålad och fin är lite spännande, man vill liksom inte såga på fel ställe eller för stort.

Mäta-Ut-Dörrhål-Innedörr-Karm-

Ställ Karmen Mot Väggen

Så vad gör man då? Jo man mäter, testar att ställa karmen mot väggen och så mäter man en gång till så att det blir bra, därefter sågar man!

Kapa-Såga-Upp-Dörrhål-Gipsvägg

Hämta Multisågen

Jag mätte upp så att en 90 säng med lite moms (moms heter också dörrfoder) fick plats på ena sidan dörrhålet, sedan tog jag min multisåg och sågade.

Montera-Dörrkarm-Innedörr

Skruva Karmen + Montera Foder

När dörrhålet var ett faktum (krävdes lite kapande av regel med plåtsax) så stadgade jag upp hålet genom att kapa upp träreglar och pilla in runt dörrhålet och skruva fast gipset i från båda sidor.

På ena sidan skulle elektrikern komma åt och dra lite el så här fick jag lugna mig och snällt vänta tills han varit och gjort sin del.

Montera-70-dörr-innerdörr

Montera Foder & Lister

När elektrikern var klar kunde jag göra klart dörren helt på utsidan så att man kunde städa vardagsrummet från gipsdammet.

En 70-dörr ser väldigt hög å smal ut men i detta lilla krypin till rum är den helt perfekt så det var en win win att kunna återanvända den.

Samma handtag som andra 80-dörren 2,5 meter bort och samma size på fodret och på millimetern samma höjd på dörren som den andra.. Det blev bra måste jag säga själv, säger det inte så ofta! :)

Läs mer om projekt #61kvm eller om multisågen under #Verktyg.

0 Besökare har kommenterat :