-->

Byta Batteri I Bilnyckeln - Välj CR2032 Istället För CR2025

#Skodan gnällde varje gång man startade den och gnället handlade om att bilens nyckel hade dåligt batteri (båda nycklarna faktiskt).

batteri-cr2025-eller-cr2032-bilnyckel

CR2032 Istället För Original CR2025

Köpte ett 8-pack nya CR2032 batterier och tänkte prova om dessa billigare och tjockare batterier kunde ersätta original CR2025.

Inga problem! Ok, de hakar inte fast lika bra/lätt men när man knäpper fast luckan igen så sitter den fast precis som vanligt.

Varför vill man nu göra detta och inte köra på de tunnare CR2025:orna som nyckeln är gjord för?

Jo, för CR2032 är en vanligare modell, alltså billigare att köpa och dessutom får du ett större batteri som håller längre, bara massa win win för dig alltså!

hur-öppnar-man-bilnyckel-batteribyte

Öppna Batteriluckan På Bilnyckeln

Nyckeln öppnar du förresten genom att fälla ut nyckeln, sätta i en modell större skruvmejsel och vrida till lite.

Detta lilla lifehack för att bilägare som inte vill byta batteri lika ofta kommer arkiveras under arkivtaggen #BilService där du hittar mer liknande artiklar.

3 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Tack för tipset!

Anonym sa...

Intressant, både ditt tips men också att den klagar på båda nycklarna samtidigt. Vår octavia har också börjat klaga oavsett vilken nyckel som sätts i, trots att den ena är mycket mindre använd än den andra.

Magnus sa...

Samma sak för mig, bytte batteri i nycklarna för lite drygt ett år sedan och bilen (Seat) sa då att båda nycklarna hade dåligt batteri trots att ena nyckeln inte alls var använd lika mycket (nästan ingenting). Då var batteriet knappt 3 år gammalt. Då köpte jag det första batteriet jag hittade och det var något billigt skräp från Bauhaus. Nu varnar bilen igen att batteriet är dåligt vilket i sig kanske inte är så konstigt i.o.m. batteri av okänd kvalitet.

Ska testa den andra nyckeln också och OM bilen klagar även på det batteriet så .....

Jag anar något fuffens från tyskarna :-)