-->

Skillnad På Billig & Dyr Studsmatta

Det står en studsmatta på nästan varje villatomt idag men det finns många olika modeller och prisklasser på dessa studsmattor.

I detta inlägg tänkte jag svamla lite om de dyra är värda sitt pris och om ungarna verkligen inte klarar sig lika bra med en riktigt billig studsmatta..

Billig-Jysk-Rusta-Studsmatta

Billig Studsmatta = Tunt Gods

Ställer man en riktigt billig studsmatta från Rusta/Jysk/ÖoB eller liknande intill en dyr kvalitétsstudsmatta som jag bloggade mycket om tidigare (läs mer under arkivtaggen #Studsmatta) så ser man direkt skillnad i godstjocklek.

Det är som helan och halvan om ni minns de svartvita filmerna, de billiga mattornas ram har även mycket sämre svetsfogar.

Ram-Studsmatta-Bauhaus

Dyr Ram = Tål Att Stå Ute

De dyrare studsmattorna håller länge i Svenskt klimat (läs tål att stå ute året om) och deras tillverkare ger därför oftast långa garantier mot ram/fjäderbrott (vår gamla matta hade 10år på ram och 5år på fjädrar), de billigare modellerna har bara vanliga butiksgarantin på 2år.

Toppring-Nät-Studsmatta-Bauhaus

Klenare Skydd & Dåligt Med Reservdelar

De billiga studsmattorna har knappt någon dämpning alls på deras kantskydd och de sitter där mest för syns skull, som en blå/grön presenning.

Har man tänkte montera ner/upp studsmattan varje år så bör man kolla lite på konstruktionen, de dyrare har oftast en smartare och enklare lösning för skyddsnät och kantskydd.

Behöver man reservdelar till den billiga studsmattan så är det nästan omöjligt att få tag på då modellerna ersätts varje år.

Bauhaus-Studsmatta

Vad Är Då Slutsatsen?

Så slutsatsen är att jag i princip inte ser några fördelar alls med de absolut billigaste studsmattorna, inte ens det låga priset!

Men det kräver såklart att man har minst ett barn som uppskattar och verkligen använder studsmattan.

Att ha en dyr, rejäl, säker studsmatta ståendes på tomten som har långa garantier och som det går att beställa reservdelar till i ett sekel framöver är bara slöseri om den bara står oanvänd dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter.. ja ni fattar!

0 Besökare har kommenterat :