-->

Challenge Lunda flygfält 2010

Konbanekörningen på Lunda flygfält denna vår arrangerades av GTIklubben i samarbete med Opel Sports Club. Vädret var trots hot om snö helt okej för en första avrostningsövning detta år.

Lunda-Flygfält-2010

Lunda Flygfält

Kan varmt rekommendera denna typ av challenge bana (Tack till er som arrangerade förresten, ni gjorde ett kanonjobb!!!) som både ger en bra fartupplevelse och kniviga manövreringsövningar genom de tätare konpartierna. Blandningen av konpartier gör att man har svårt att hitta en bra rytm, ibland ska man ta två koner, ibland en och på vissa ställen sjukt tajta 90-graders böjar i promenadfart och på andra partier varvar man nästan ut 3:ans växel.

Golf-Mk1-GTi-Take-Off

Min Golf Mk1 i Full Attack

Ovan ser ni mig sätta plattan i mattan med tvåans växel mot måltidtagningen, blev inte så effektfullt på bild tyvärr.

VW-Lupo-Golf-Mk1

Salig Blandning Volkswagen

Jag snurrade rejält ett par gånger innan jag justerade dämparna bak till en mjukare sättning och då gick det lite bättre.

Temperaturen i R-däcken (TOYO R888) var p.g.a. vädret lite svårt att få upp och fästet var därför lite halvdant men bilen och jag kom bättre och bättre överens (varvtiderna sjönk dock inte för det med det är en annan femma).

 

RAZ-Mk1

Drivaxel-Golf-Mk1

RAZ-Mk1-Släp

Golf-Mk1-Lyfter-Innerhjul

Bytt-Motor-Golf-Mk1

Ombyggda Golf Mk1 & 270hk 1.8T

Flera andra duktigt ombyggda Mk1:or var på plats och en kom från Tax-Free orten Åland vilket var inspirerande och för egen maskin dessutom. Notera förresten den “något” bredare spårvidden på denna bil.

En annan Mk1:a som däremot inte kom hem för egen maskin var den med reggad 1,8T under huven på runt 270 hästar. Höger drivaxel gav upp, kanske tyckte den att det var ett par stall med hästar för mycket under huven. Hoppas bilen snart är på rull igen, ett grymt imponerande bygge och dessutom av en småbarnsförälder.

En viss svart Mk1:a lät för mycket enligt personal på flygfältet och fick svartflagg efter ett par tidsattacker med hundbenslyft av inner bakhjulet. Snyggt! I denna bil satt en Mk2 motor med Seat insug, inte bara min som är ett hopkok av delar.

Opel-Speedster-Racing-Konbana

Opel Speedster

Speedsterbilarna gick väldigt snabbt och man upplevde dem som harmoniska och välbalanserade i banan. Notera snön i bakgrunden, vintern hade inte riktigt släppt taget än.

Hundkoja-Konbana

Hundkoja med Raka Drev

En liten ettrig hundkoja med rakskurna drev piskades friskt av sin förare under dagen. En rolig men kall dag på Lunda, våren 2010.

Läs gärna fler liknande inlägg under arkivraggen #Racing / GolfMK1

0 Besökare har kommenterat :