-->

Test: Tak GTI (Tvätta Takpannor)

Jag har provat takrengöringsmedlet Tak GTI som skall få bort mossan på takpannorna genom att man bara sprutar på det och låter sedan regnet skölja bort mossan.

Tak-GTI-Dunk

För Bra För Att Vara Sant?!

Låter lite väl enkelt i mina öron men värt att testas på vårt höga hustak där man inte vill vistas mer än nödvändigt.

Sopa-Mossa-Tak

Sopa Taket Före Du Sprutar

Instruktionerna säger att all lös mossa skulle avlägsnas först och i vårt fall blev det en hel del som åkte ner på altanerna runt huset.

Kommentar: Med andra ord måste du upp på taket ändå och sopa!

Skyddskläder-Tvätta-Tak

Skyddskläder På Och Upp På Stegen

Sedan på med lite skyddskläder och spraya på medlet genom att spruta på blandningen med svepande rörelser från mitten av takfoten, ståendes på en stege eller så går du uppe på taket och gör det mer kontrollerat.

Jag tycker första halvan tak var svårare eftersom man var tvungen att sluta när man trodde att hälften av dunken var slut.

Skulle jag göra om detta idag hade jag nog köpt en dunk per sida eller kanske t.om. valt ett annat sätt att applicera medlet eftersom man ändå var tvungen att gå upp på taket för att sopa.

Update: Läs gärna även mitt andra inlägg där ni ser hur taket och takpannorna ser ut två år efter tak GTI medlet sprutades på.

1 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Hej, jag tycker det är svårt att veta när medlet är slut. Sprutar man för länge så kommer det bara vatten och då rinner medlet som man sprutat på taket av. Något tips?