-->

DivX, DVD och Filmspelare i bilen – Erfarenheter!

Vi har ungar som gillar film och är i olika åldrar. De har olika favoritfilmer och sitter vända åt olika håll i bilen. Detta ihop med att båda inte orkar se en hel film utan ofta vill byta ger vissa “krav” på filmutrustningen i bilen.

Fundera gärna på dessa tips före du handlar din DVD spelare till bilen:

Ska du ha en eller flera enheter. Ska alla titta på samma film? Då kan du ha en lite billigare enhet med DVD och den andra som slavskärm. Skiljer en hel del i pris.


I vårt fall har vi två Nextbase (läs mer) filmspelare som båda har DVD spelare i sig men man kan även sätta ihop dem så att samma film (om du t.ex. bara har en DVD skiva) visas på båda skärmarna om man önskar.

Lösa enheter är bra ur stöldsynpunkt då de tas med när man lämnar bilen men givetvis blir de en sak extra att bära med. Köper du ny bil kanske du kan fråga om den kan levereras med skärmar i nackstöden?

Har du mindre barn kanske du vill styra enheterna från framsätet. Kolla då att alla funktioner finns på fjärrkontrollen. Vi lämnade tillbaka ett par spelare som hade allt på fjärrkontrollen utom volymjustering.

Hörlurar åt de som kollar på film är jätteskönt, för alla! Testa gärna lurarna på de som ska ha dem så det inte blir en massa gnäll om att de inte passar o.s.v.

USB ingång och stöd för DivX på spelarna kan jag varmt rekommendera. Då kan du som jag ha ett stort USB minne på t.ex. 16GB och spara ner 15-16 DVD filmer på en enda sticka. Jag har två likadana 16GB stickor, en till varje enhet med 17 barnfilmer på. På detta sätt kan jag välja film med fjärrkontrollen och slipper allt trassel med sönderpillade DVD fodral och kladdiga skivor på bilgolvet. Originalskivorna ligger hemma i skåpet, hela och rena.

Enheterna är bra att kunna drivas med 12volt och 230v. Då kan de även användas utanför bilen.

Bilderna nedan är tagna i vår minibuss under senaste långresan:

DVD USB DIVx Bilen Filmspelare Baksätet Nackstöd

När Nextbase enheten startar upp och du har både en DVD och ett USB minne i får du välja vilken du vill starta ifrån. USB stickan sitter på sidan av enheten till vänster på bild.

När du valt USB får du upp listan på alla DivX filer på USB stickan (En fil per film, döp filen med kort namn så blir den lättare att hitta). :

DivX Filmspelare Barnfilm Bil

Knappen Mute på fjärrkontrollen är väldigt bra.. eller Pause… vid kisspauser t.ex. :)

Fjärrkontroll DVD spelare baksätet

Ett klick på nedan bild tar dig till aktuella priser på de Nextbase spelare vi kört med under flera år nu:

Klicka och läs mer om Nextbase

Lämna gärna en kommentar om du undrar något?

0 Besökare har kommenterat :