-->

Test: Audi A1 1.6 TDI 105hk SB

Lilla Audi A1 har jag länge velat provköra och jag inleder med den starkaste dieseln på 105 hästkrafter som är miljöklassad och sitter ihop med en 5-växlad manuell låda.

Audi-A1-TDI-105hk-Sportback-Test-Front-Grillen

ABC stolpar och taket är målat i blanksvart och resten i silver, det här mina damer och herrar är en snygg liten Ådi tycker jag :D

Audi-A1-TDI-105hk-Sportback-Test (4)

En riktig Audi har Arga-blicken lysen och detta ÄR en riktig Audi.

Audi-A1-TDI-105hk-Sportback-Test (6)

Karossen faller mig i smaken från nästan alla vinklar, men det är något jag hakar upp mig på när det gäller Audis baklysen. Det ser nästan ut som de försökt göra samma look bak som fram med lysena – arg både fram å bak?

Audi-A1-TDI-105hk-Sportback-Test (1)

Fram sitter man som en kung i A1:an. Sköna stolar, ombonad inredning och sådär stor-Audi känsla fast i mindre format.

Ute på vägen är bilens chassi ihop med 17 tummarna lite för bra för dieselmotorn på 105 hästar. Först tyckte jag bilen var rejält slö men det visade sig att dieseln kräver lite mer varv och piskar man den lite extra så pinnar bilen på skapligt.

Men både jag och säljaren var överens om att bilens sportiga look och trevliga stumma chassi inte riktigt kom till sin rätt med denna snåla 99 grams motor så jag blev hänvisad till en annan Audi anläggning i Stockholm där det fanns en vassare A1:a inne.

Men vi fortsätter att syna denna bil lite till..

Audi-A1-TDI-105hk-Sportback-Test (9)

Audi-skarpa mätare så att man nästan skär sig på dem :)

Audi-A1-TDI-105hk-Sportback-Test (10)

Har sagt det i mina tidigare Audi-provkörningar, detta är Hi-Fi vred!

Audi-A1-TDI-105hk-Sportback-Test (12)

Om jag får hoppa ut igen och kommentera bakluckan så känns den lite stor och tung på den lilla bilen eftersom halva baken på bilen åker med upp tillsammans med luckan.

Audi-A1-TDI-105hk-Sportback-Test (11) 
Sedan måste det sättas dit extra lysen ifall man blir stående på motorvägen nattetid. Denna lösning finns även på andra bilar men känns ändå lite som att designavdelningen vunnit före ingenjörerna.

Om jag gav motorn ett litet “–” för att vara lite slö på låga varv så är baksätet en..

Audi-A1-TDI-105hk-Sportback-Test (7)

..ren K-A-T-A-S-T-R-O-F!

Jag fick sitta med huvudet i nackspärr-läge antingen åt sidorna eller fullt böjt mot bröstet och knäna fick inte plats bakom förarstolen där mina 186 centimuttrar suttit.

A1:an och Beetle har precis lika kassa baksäten för vuxna, helt oanvändbara om du är normallång!

Sådär, det var neggo-gnället det – Annars är A1:an mummma, eller snarare kanske MUM för nästa A1 jag provade var riktigt MUMMA den!

Här hittar du alla mina inlägg taggade med #Audi och #Biltester.

0 Besökare har kommenterat :