-->

Golf R vs Golf R - Golf G60 vs Polo GTi

Här kommer lite mer bilder från helgens konbanekörning på Lunda flygfält.

Frontar - Golf R, Golf R, Golf G60 och så en POLO GTi

"Bröderna R" med sina snygga United Grey färgade Golf R - den ena mer trimmad än den andra :D

Man kan säga att bilden visar en effektstege där bilen längst till vänster har +300 "pållar" och så ner till en original Polo längst bort på bild med 150hk.

Bakluckor - Golf R, Golf R, Golf G60 och så en POLO GTi

Efter lite svettig körning stod bilarna åt andra hållet :D

Bröderna R (Golf R) i farten - Lillebror var snabbast med Storebrors Golf

Bröderna R jagade varandra och lillebrorsan satte väldigt bra tider med sin bil (tror han faktiskt satte bästa tid för bilar med gatdäck men de slutliga tiderna har inte sammanställts än).

När lillebror senare lånade storebrors bil med mer effekt och R-Däck satte han en tid ett par sekunder bättre än bilens ägare vilket var väldigt kul tyckte den äldre brodern.

Storlek och tyngd i Golf R kompenseras av mycket effekt, fyrhjulsdrift och bra väghållning. Bilen på filmsnutten (filmade lite korta snuttar med min smartphone) ovan visar en effektiv start utan massa hjulspinn och även DSG lådans blixtsnabba växlingar! Har sagt det förr men Golf R är en sjukt kompetent KFR.

Läs gärna mina andra inlägg kring denna vidrigt mångsidiga bil. Du hittar enklast alla de inläggen genom att söka efter "Golf R" i sökrutan uppe till höger.

Golf G60 och Polo  9N3 GTi

Själv jagade jag den kompressormatade G60 Golfens tider och som referens låg vi runt 5-6 sekunder efter Golf R "klassen". Min sista repa blev den snabbaste och jag tror jag lyckades slå kompressorgolfen med en hel sekund med vår standard-Polo så jag var nöjd *flin* :D

G60 vinner dock överlägset Coolhetspriset och hade han varit kvar och kört lika länge som jag så hade tiderna nog sjunkit ytterligare något..

3 Besökare har kommenterat :
Danni sa...

Åh, de är för härliga de där R:arna. Fruktansvärt kompetenta allroundbilar. Otroligt bekväma men biter ifrån när man stampar. Inte riktigt en familjebil i min mening, men hade blivit en grym andrabil.

FixarFarsan sa...

Med lite vilja och en väldigt förstående familj så går det nog bra att ha en femdörrars Golf R som enda familjebil men visst är den inte helt optimal ur lastsynpunkt..

Snart behöver väl ni en andra bil?

Danni sa...

Sålänge vi bor i stan så tror jag inte det blir nån andrabil. För mycket kostnader och jobbigt med parkering. Men tanken är ju att flytta till ett hus strax utanför stan på några års sikt. Då blir det dags för en andrabil. Vet inte vad - en Golf BlueMotion kanske, eller rent av en elbil? Den som lever får se.