-->

Testar Ford Automatiskt Helljus/Helljusassistent

Tänk dig att bilen hela tiden strävar efter att slå på helljusen åt dig men håller även koll på att de inte bländar mötande bilar eller lyser in i bilar framför dig..

Test Helljusassistent Ford

Det låter lite som science fiction men det funkar otroligt bra för jag har nu testat det själv i den Ford Galaxy som jag just nu testar (hela testinlägget hittar du snart här: fixarfarsan.se/biltester).

Vi körde upp hit till Hälsingland mitt i natten igår och det var inte många gånger som bilen enligt mig bländade av för sent, det hände t.ex. vid krön där bilen framför var långt ner i en svacka men det handlade om sekunder innan systemet kände av bilen framför.

Även utan påslagna helljus lyste Xenon-halvljuset upp väldigt bra så nästa bil vi köper kommer garanterat ha dessa gasurladdningslampor!

Philips-D1S-Xenon_12219 Och på tal om Xenon..

Detta inlägg sponsrades av SC Styling som vill tipsa er om ett bra erbjudande på:
D1S Philips Xenonlampor

Om någon vill testa dessa lampor och gästblogga om dem hos mig så kanske jag kan fixa ett par till er?

Lämna en kommentar i så fall ok?

Tack för mig! Det var lite om bilens lysen, nu ska jag börja skriva på inlägget kring resten av bilen till tonerna av Mustasch i bakgrunden :)

6 Besökare har kommenterat :
Danni sa...

Skrev en kommentar på det här inlägget igår från mobilen, men jag tror det gick fel att skicka den.

VW har såna här tillval till Passat också. För halogenlamporna finns tillvalet automatisk avbländning. För xenonlamporna finns en mer avancerad variant med glidande ljusviddsreglering, alltså att den inte bara bländar av på utan faktiskt rör lamporna så de ska lysa upp mycket men inte lysa rakt på mötande trafik. Tyvärr gick det inte välja till när jag beställde min, enligt VW på grund av nån svensk regel (som isåfall måste ändrats, för nu går det, och andra märken har ju haft det länge).

FixarFarsan sa...

Ack dessa Mobiler.. Min trycker iväg enter av sig själv på fejjan appen.. Speciellt mycket fredagkvällar ;)

FixarFarsan sa...

Får se till att testa VW's glidande lösning i vinter, låter smart!

Danni sa...

Ja, det verkar onekligen smart. Vad jag däremot verkligen skulle vilja läsa ett test av, det är Audis LED-strålkastare på A6/A7/A8, alltså de med både halv- och helljus i bara LED-lampor. Verkar asballa.

FixarFarsan sa...

A8 test i vinter? :))

Danni sa...

Låter klockrent :)