-->

Testar Scott Aspect 910 i Skogen

Då har jag och nya "scotten" (29" Scott Aspect 910) härjat runt ett par gånger i skogen och jag tänkte reflektera lite kring detta..

Test-Scott-Aspect-910

Låg vikt + Stora hjul

För det första, den låga vikten på under 13 kilo och de stora hjulen gör att man kan hålla mycket högre fart än vad jag är van vid med den gamla klumpen med 26" hjul!

Scott-Aspect-Skogen

Hastighet

Körde först de vanliga mtb-spåren utmed sjön där jag cyklat många gånger med min gamla 26" men började snart leta efter mer tekniska stigar.

Hittade en sådan stig som började med en kilometerlång brant backe. Inga problem uppför eftersom cykeln är så fjäderlätt, man kan liksom ha fart uppför och inte fisa med 1:an.

Nerför kunde man trampa "downhill" (ovan bild) med öppen dämpare och hjulen greppade bra eftersom underlaget var lite som spån, utan rötter eller hala stenar.

Pedaler-MTB

Pedaler

Standardpedaler duger perfekt för mig eftersom de är så taggiga och jag har än inte saknat bättre friktion. När man halkar runt på stenar och rötter i skogen är det dessutom skönt att inte sitta fast :).

Framdämpare-Scott-Aspect-910

Framdämpare

Den luftfyllda dämparen fram är precis lagom avancerad för min nivå.

Skogen-MTB-29-Hjul

Hala Däck

När stigarna är lite mer steniga halkar originaldäcken (med 3 kilo luft) mycket i sidled men det är ok för däcken rullar ju så lätt annars på asfalt och grusvägar så lite sämre fäste i skogen är ok och man KAN ju släppa ut ett kilo luft också..

Sprut-Framhjul-MTB

Framskärm

En sak jag ska komplettera cykeln med är en framskärm, en sådan liten modell man fäster på ramens underdel fram tror jag.

Framhjulet stänker nämligen massa lera å skit rakt upp i ansiktet! :)

10-Drev-Bak-MTB

Växlarna

30 växlar, 3 drev fram och 10 kuggar bak är lite speciellt i början men fungerar bra då man ofta kan ligga på 2:an fram och sedan jobba med de 10 kuggen bak, i skogen..

På landsväg är man ofta snabbt på växel 30 och trampar men jag ska snart ta en längre tur på asfalt. Vem vet, kanske blir ett inlägg om hur den går där senare.

Färger-Scott-Cyklar

Nöjd med valet av cykel?

Löjligt nöjd över cykel-modell-valet och kolla dessutom hur bra min löparjacka (numera cykeljacka) matchar scottens färger.. ;)

Scott-Aspect-910-vs-26-MTB

Skillnad Mot Gammal 26" MTB

Den gamla 26" MTB'n använder jag fortfarande då och då när det ska skjutsas ungar och den måste ha gått upp i vikt. Känns nästan så att den sitter fast i marken numera och jag tror även båda bromsarna ligger på när man cyklar för den går ju knappt framåt! :D

Vill du läsa mer av mitt hojsvammel, kolla under taggen #Cykel.

0 Besökare har kommenterat :