-->

Måla Köksbordet Svart

Dags för sista arbetsmomentet i projekt köksbord och det lustiga med målning är att när man börjar få lite snits på det så är det dags att banka igen målarburkarna och tvätta penslar.

Svart-Blank40-Lager-Ett

Rolla På Svart Färg

Måla med roller är kul men jag har lärt mig att inte hetsa utan köra flera tunna lager och där målet med lager ett endast är att få på ett tunt lager färg överallt.

Målning-Roller-Pensel

Rätt Typ Av Roller

Rätt modell av roller är en annan viktig framgångsfaktor. Har man slätt underlag som här som man vill ha en slät yta på så ska rollern inte ha någon päls alls utan vara helt slät.

Strykning två kan innehålla mycket mer färg och man kan rolla först 90 grader från fel håll, sedan ta lite ny färg och rolla sista rullen med hela långa tag från "rätt" håll och hela tiden se till att man inte rollar med för lite färg utan det klistriga ljudet ska vara konstant..

Måla-Svart-Bordsskiva-Slutstrykning

Slutstrykning

Sen ska man sluta i tid, ser det jämt å fint ut från alla håll, låt det vara. En sak som jag blivit bättre på, att sluta när det är dags å sluta rolla och inte bättra på i evighet! :)

Färgåtgång-Rolla-Köksbord

Färgåtgång

När man rollar såna här icke-sugande ytor så räcker färgen länge, jag målade 2-3 strykningar och det gick åt ½ liter färg till både bordet och kökspallen.

Torkning-Garage-Värme

Torkning

Nu får det torka, helst ska det stå en hel vecka och härda men jag kan redan nu säga att så länge stod det inte utan jag ville ha garaget till annat och skivan togs in lite för tidigt men samtidigt vet jag inte om det någonsin hade härdat helt klart i den kalla lokalen.

Återkommer med en bild på det ännu mer svart-vita köket lite senare, du kommer hitta det samt andra liknande inlägg i arkivet under #Kök.

0 Besökare har kommenterat :