-->

Förråd Under Trappa Klart

Trappförrådet eller sko, kläd, pjäx, vant, hjälm, väskförrådet under trappen är nu klart och så här blev det när färgen torkat..

Inspiration-Trappförråd

Mått

På utsidan blev det cirka en meter djupt och drygt tre meter brett på golvet. Dörren står så lågt till höger som det gick.

L-listen i detta hörn är ett måste för att skona gipsskivornas hörn..

Vitmålad-Trappa-Förråd-Under

Mix av Stockholmsvit och Antikvit

Hade även behövt måla om räcken och hela trappan eftersom den på vissa ställen är riktigt sliten men så här i dagsljus ser den på håll fortfarande skapligt vit ut. :)

Hyllor-Cykelhjälmar-Skor

Skohyllorna fylls

Skorna vällde in och hyllorna fylldes snabbt och vi hade lätt kunnat ha ett dubbelt så stort förråd men då hade vardagsrummet krympt!

Dubbla-Klädstänger-över-varandra

Dubbla Klädstänger

Blev lite smockat även här men efter bilden togs så har jag kört ett par påsar jackor till myrorna. Utan ventilationen hade det blivit rätt instäng luft här inne och håller man handen på utsidan av hålet jag borrade upp känner man ett klart drag så det var ett smart drag att borra det! ;)

Summering & Kostnad

Att bygga trappförråd var lite enklare än jag trott, hade räknat med mer strul att täcka för trappstegen och få till vinklarna. Det enda som återstår nu är en eventuell belysning inne i skrubbens tak och hitta ett "knak" som hörs när man lägger vikten på ett av de övre trappstegen.

Knaket/knirret numera fixat! Det räckte med en välriktad gipsskruv så att den högra dörrkarmens regel inte längre kunde ligga och gnida mot trappans trä.

Har inte räknat varje krona men hyllorna kostade runt 1500:-, dörren med karm en dryg tusenlapp och resten av materialet (reglar, skivor, skruv) en till tusenlapp och så färgen på det.

Ful-Furutrappa

Förebild - Furutrappa

Avslutar med en bild på furutrappan (fulutrappan) som den såg ut när vi flyttade in!

Tack till alla som orkat läsa inläggen kring detta bygge och skulle du mot all förmodan missat dem så finns de kvar i arkivet under taggen #Trappförråd eller bara #Trappa.

4 Besökare har kommenterat :
Gamerfarsan sa...

Hej. Hur gjorde du för att täcka in mellan stegen? Ska göra ett liknande projekt själv.

FixarFarsan sa...

Kul projekt du har framför dig, här har du en länk till inlägget där jag täcker trappstegen

Anonym sa...

Tack för inspirationen och alla tips, allt från att täcka trappstegen till vetelationen i förrådet! Har precis köpt hus så kommer på börja liknande projekt så fort vi får tillträde :)

Anonym sa...

Tack för allt tips! Vi ska börja projektet med renovering av trappsteg och bygga förråd snart....