-->

Bygga Sovloft Till Barn & Resårsäng (Efterbilder)

Så här blev sovloftet för en 90 resårmadrass som jag bloggat om senaste tiden. Utrymmet under (blivande mys-tv-hörnan) är 120 cm högt, 90 cm djupt och 190 cm långt.

Bygga-Sovloft-Resårsäng-Själv-Barnrum

Trofast som Trappa

Först skulle det bli en stege/lofttrappa upp men så tänkte vi lite och kom fram till att en IKEA's förvaringsmöbel slog två flugor på en smäll, synd att den inte var 90 cm bred bara! :D

Bild-Sovloft-Barn-Resårsäng-Trofast-som-Trappa

Sovloft på Gott och Ont

Den tjocka resårmadrassen snor en massa utrymme på höjden men det man förlorar i höjd vinner man i sovkomfort, grymt skönt ställe å slagga på, jag har testat stället själv! :)

Sovloft är alltid lite bökiga att bädda och ingen hit när det går sjukor av det kladdiga slaget men detta loft kan man nog bädda från sidan över räcket.

Trappstegen ska få någon typ av matta på sikt, P08:an klarar att ta sig upp och ner galant, även yrvaken 03:34. Lillebror modell P11:a klarar också att ta sig upp och ner så jag fimpade tankarna på att bygga en ledstång.

Hur-Högt-Sovloft-7-Åring-Utrymme-Tak

Takhöjd?

Takhöjden, avståndet mellan madrass och tak är runt 80 cm och det känns inte klaustrofobisk, inte ens för oss vuxna barn.

Kommer lite fler inlägg om detta rum senare men nu är projekt säng klarmarkerat och du hittar alla inlägg kring sängbygget i arkivet under taggen #Sovloft.

0 Besökare har kommenterat :