-->

Hur Man Enklast Får Bort Insekter Från Bilens Front

Har genom åren tvättat bort en del insekter och provat olika sprayer, avfettning, högtryck, specialsvampar (som jag tyckt varit för hårda) eller "special-lera" men nu tror jag att jag hittat min absoluta favorit!

Få-Bort-Insekter-Bilfront

Insekter-Huv-Vit-Bil

Förebild

Förebilderna föreställer utgångsläget, en begravningsplats för massor av flygfän på fronten av vår CrossTouran.

Hur-Får-Man-Bort-Insekter-Bil-Huv

Framruta-Touran-Ovankant

Mjuk Tvättborste

Köpte en teleskoparm med borste inför husets fasadtvätt men den gula originalborsten som satt på var för mjuk för fasadtvätten så jag la undan den.

Grävde nu fram den gula borsten, doppade i tvätthinken och testade att lägga den på insekterna och gnugga utan tryck. De mjuka stråna böjde sig och pillade bort alla insekter utan att skada lacken!

Vissa kommer ni hävda att de minsann visst repar lacken men det är väldigt marginellt skulle jag säga.

Road-Kills-Flugor-Bil-Front-Huv

Insekter kvar efter vanlig tvätt

Ovan ser nu hur fronten såg ut efter lite avfettning, högtryck och vanlig tvätt med svamp, alltså INNAN jag gick på med gula borsten och sopade bort resten av prickarna utan att ens trycka med borsten utan bara dra den fram och tillbaka ett par gånger efter att den legat i en hink med varmvatten och tvättmedel.

Polerade-Bort-Parkeringsmärken-Cleaner

Tvätt-Efter-BilSemester

Fixar Små Parkeringsskador

När bilen var vit igen hittar man även en del parkeringsskador efter en lång bilsemester men alla gick att polera bort med cleaner så den är vit igen och redo att ge sig ut norrut för att samla nya insekter..

Mer om bilen i fråga hittar du under arkivtaggen: #CrossTouran

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Kul!

Vart köpte du borsten?

//M

FixarFarsan sa...

Minns faktiskt inte, tror det kan ha varit Julan eller Bhuset men jag blev lite dissad på FB över detta. Den mjuka borsten repar tydligen lacken säger expertis, lammull sägs vara det bästa när man tvättar sin darling! :D