-->

Test: Airsoft Pistol (G3)

Vi hamnade i en gott-å-blandat butik i Danmark och den äldsta sonen på 9+ blev helt betuttad i denna Airsoft Pistol fast han visste att han var för liten för att få köpa den.

Det blev mycket prat fram och tillbaka mellan oss men han fick till slut köpa den på nåder OM han gick med på att det var VI vuxna som tog fram den när det skulle skjutas.

G3-Airsoft-Pistol

Airsoftpistol i Metall

Pistolen är gjord i metall och känns som en riktig James Bond pistol och jag ser dessa realistiska airsoft vapen som just vapen och absolut inte som leksaker som minderåriga ska få ha själva.

Samtidigt har jag själv fått skjuta luftgevär på landet sedan jag var liten skit (hade nog själv kört bil när jag var 9 när jag tänker efter) så jag har lite svårt att helt blåneka honom om det sker säkert.

En pistol, luft eller airsoft är farligare än ett gevär då pipan är kortare men skjuter man 1 vuxen + 1 barn på rätt ställe och har glasögon på och går igenom säkerhet så är skaderiskerna minimala anser jag.

6mm-Airsoftkulor

Kaliber: 6mm

Airsoft-kulorna är 6 millimeter i diameter och gjorda i plast. Denna pistol laddas med 9st kulor i ett magasin som liknar äkta vara.

Man spänner fjädern med en (rätt så trög) mantelrörelse inför varje skott och utgångshastigheten på plastkulan är sedan cirka 70 m/s (en kolsyreluftpistol har runt 130 m/s).

Prickskytte-Airsoft-9-åring
Bildtext: Sommarfrisyr i djup koncentration

Skjuta-Airsoft-Vuxen-MammaBildtext: Alla behöver skjuta av sig då och då

Sportskytte Med Airsoft?

Blev positivt överraskad av att skjuta med en "enkel" Airsoft pistol.

Det går ju faktiskt att sikta "på riktigt" och träffa ölburkar från runt 10 meter och sonen har också lärt sig att sikta och träffar burkarna från kanske 5-6 meter.

Fast jag är fortfarande lite anti mot dessa mycket verklighetstrogna vapen eftersom jag sett unga tonåringar springa i vårt område och skjuta på varandra bland hus och människor (troligen samma ungar som slår sönder busskurerna, kör minicrossar utan hjälm och förstör eller snor cyklar).

Luftpistol eller Airsoftpistol?

Ska man skjuta lite burkar på sommarstugan så funkar en enkel Airsoftpistol lika bra som en luftpistol tycker jag.

Sonen köpte pistolen och 1000 kvalitetsskott för 100 danska kronor och eftersom den är helt mekanisk så behöver man inget mer än ett par tomma bukar för att kunna börja skjuta lite prick, ja ok man behöver även ett bra ställe att skjuta på.

Är absolut ingen vapendåre men lite prickskytte är hur kul som helst oavsett kaliber.. så därför länkar jag till ett gammalt videoinlägg där jag provskjuter Magnum 44 och Superhawk 454 på skjutbana.

0 Besökare har kommenterat :