-->

Test: Nya Glue Lock 2.0

Nya Glue Lock 2.0 är mindre, snyggare, tystare och smartare än föregångaren 1.0 och jag ska i detta blogginlägg prata om montering, test och fler skillnader mot föregångaren 1.0 som vi hade tidigare..

Glue-Lock-2.0-Test-Recension

Glue Lock 2.0

Ovan ser ni slutresultatet och efter att jag ledsagat dig genom hela uppgraderingen från Glue Lock 1.0 till 2.0 så hittar ni en summering längst ner på sidan, men först öppnar vi lådan som låset kom i..

Nya-Glue-Lock-2.0-Förpackning

Unboxing Glue Lock 2.0

Nästan ALLA produkter idag kommer i snygga genomtänkta boxar som vid öppning snyggt presenterar det man köpt och gömmer de mindre intressanta delarna. Detta gäller även Glue Lock 2.0!

Installation-av-Glue-lock-2.0

Vad Innehåller 2.0 Lådan

Om man plockar upp sakerna i lådan hittar man skruvar, olika plattor och ja allt du behöver för att montera ditt nya smarta lås samt en stor instruktion med tydliga bilder (men jag tycker nog mitt inlägg förklarar det lite enklare ;).

Byt-Lås-Skaft-Glue-Lock-Montering

Montering Glue Lock 2.0 - Steg1:

Först tejpar du låset på dörrens utsida så att det inte ramlar ut och därefter monterar du bort låsvredet på insidan.

Sedan tar du medföljande mall och mäter "shaft length" och är det låsskaft som sitter i dörren av fel längd byter du mot ett annat som Glue har skickat med.

Montering-Platta-Glue-Lock-2.0

Kapa-Bultar-Glue-Smart-Lock-Montering

Montering Glue Lock 2.0 - Steg2:

Nästa steg är att montera en metallplatta och för att få den helt rakt kan man nyttja samma pappmall som jag visade i steg1 fast på en annan ledd.

Du monterar fast metallplattan med långa bultar som du först kapar i rätt längd med en liten kap eller metallsåg. Mät hur mycket som ska kapas bort och kapa bultarna i de små partierna som saknar gänga.

Nya-Glue-Lock-2.0-Byta-Vilka-Batterier

Montering Glue Lock 2.0 - Steg3:

Dra åt metallplattan, sätt på en hylsa/hatt på lås-skaftet och trä på låset som du skruvar fast med TVÅ insex-skruvar (du hittar dessa under luckan genom att vrida den åt olika håll).

När låset sitter fast rakt och fint drar du loss de gula plastremsorna, batterierna får då kontakt och låset är färdigmonterat.

Test-Glue-WiFi-Hub

Montering Glue Lock 2.0 - Steg4:

Ladda nu ner Glue appen och följ instruktionerna för att regga låset via QR koden, kalibrera låst/upplåst läge, ge WiFi pluggen tillgång till ditt 2,4 GHz WiFi-nätverk, koppla hubben mot själva låset och sedan lägga till alla användare som ska få nyttja låset.

Låter kanske krångligt med det är bara att följa guiderna i appen!

Senaste versionen av Glue Appen är verkligen grymt logisk och det krävs rätt mycket otur om man ska misslyckas med detta sista mjuka installationssteg.

Glue-Lock-2.0-Remote-Unlock

Fjärrupplåsning / Remote Unlock

Den största tekniska nyheten med Glue Lock 2.0 är utan tvekan WiFi Hub som möjliggör fjärrlåsning och upplåsning vilket gör låset ännu mer flexibelt.

Ta t.ex. scenariot när ditt skolbarn står utanför huset i minusgrader och har slut på mobilbatteri. HËN tar då kompisens telefon och ringer dig som öppnar dörren från glue appen på din telefon.

Video: Låsning/Upplåsning

Ovan video visar låsning och upplåsning via Bluetooth och genom remote funktionen som nyttjar nya WiFi-huben. Båda tar ungefär lika lång tid utan att ha klockat på sekunden.

Skillnad-Glue-Lock-1.0-och-2.0

Summering Glue Lock 2.0

Om WiFi Hub var den stora nyheten så är resten små, snygga, tysta och snabba nyheter.

Glue Lock 2.0 har genomgått en enorm designförvandling till det bättre och jag är imponerad över hur samma funktion kan rymmas i den lilla 2.0 lådan när den hålls bredvid 1.0 (se ovan).

Glue Lock 2.0 reagerar snabbare, är otroligt tyst och när man låser manuellt på kvällen slipper man dra "elmotorn" torrt som man gjorde på version 1.0.

Summeringen blir att Glue Lock 2.0 är bättre på ALLT och priset på detta mästerverk är strax under 3000:- (inklusive WiFi Hubben).

Cancerfonden-Samarbete-FixarFarsan-Glue

10% Rabatt + 10% Cancerfonden

Vill du skaffa ett eget Glue Lock 2.0 så har jag i samarbete med Glue fått en egen rabattkod som ger er läsare 10% rabatt SAMT att 10% skänks till FixarFarsans insamling hos Cancerfonden (länk dit).

Ange koden fixarfarsan när du beställer från gluehome.com för att ta del av denna generösa rabatt & samtidigt bidra till Cancerfonden!

Update Feb2017: På mindre än en månad har vi tillsammans kunnat bidra med 5040 riksdaler till Svensk Cancerforskning, Grymt bra vi är!

Läsa Fler SmartaHem inlägg?

Du hittar alla mina andra liknande inlägg under #SmartaHem.

0 Besökare har kommenterat :