-->

Höja Betonggolv Med Cellplast + Lägga Laminat

Jag var inne på en byggvarufirma (som säger sig vara proffs) och frågade dem innan jag bestämde mig för hur betonggolvet skulle höjas upp 10 cm så att det kom i nivå med vardagsrummet. Deras tips var cellplast, golvspån och sen laminat.

Lägga-Golv-Över-Betongplatta

Börja Med Åldersbeständig Plast

Mailade till Villaägarna och frågade och fick i stort sett samma svar så det fick bli lösningen. Var lite skeptisk till cellplast och golvspån.

Testade faktiskt att tejpa fast en 1x1 meter stor bit och kolla efter en vecka innan jag körde igång med detta projekt.

Cellplast-Betonggolv

Dammsug Betongen Noggrant

Först dammsög jag betongen noga så inga sågspån eller annat fanns kvar. Sedan på med ett lager åldersbeständig byggplast.

Sedan 10cm tjocka Cellplast skivor som jag tejpade ihop med silvertejp och över det limmades golvspånskivor ihop till ett golv.

Golvspånskivor-Över-Betonggolv

Golvfoam-Golvspånskivor-Knarrar

Golvfoam Över Golvspån

När golvspånet var limmat och hade torkat rullade jag på lite golvfoam och började lägga laminat.

Lägga-Laminatgolv

Vilket Håll Ska Laminat Läggas?

Började längst in i “vänstra hörnet” och lade laminatet i riktningen mot fönstret. Använde små kilar för att skapa 3-4mm mellanrum till väggarna.

Spillbiten som du får kvar när du kapat sista plankan på varje rad använder du till att börja nästa rad med men se till att inte två skarvar på samma ställe. Ta då en ny hel planka (laminatplanka, kan man säga så?) och ta den lilla spillbiten till att börja nästa rad med istället.

Golvläggning-Laminatgolv

Laminatgolv Lägger Du Snabbt

Golvet var ett klickgolv men jag limmade ändå eftersom detta rum kommer vara något kallare och golvet endast kostade 49:-/kvm.

Att lägga laminat går grymt fort, ett rum som detta tar runt 1-1,5h när du inte behöver ta hänsyn till element eller andra saker som kräver anpassning.

Idag Är Laminatgolvet Vitmålat

Golvet i detta arbetsrum är idag vitmålat, precis som alla våra trägolv på undervåningen, läs mer om dessa projekt under arkivtaggarna #Arbetsrum och #Vardagsrum.

0 Besökare har kommenterat :