-->

Vitt+Grått Arbetsrum/Gästrum Klart - Inspiration

När golvet blivit lagt (golvet som senare målades vitt) skyddades golvet med plastmatta, datorkablar sanerades fast under skrivbordet.

Arbetsrum-Grå-Fondvägg

Gästrum/Fondvägg

Rummet är bland de minsta rummet i huset men ändå tittar vi mest på film i just detta rum. En 140 cm säng agerar gästsäng för två och när vi inte har gäster är sängen vår filmsoffa där ungarna ser på film eller spelar.

En Ljusgrå fondvägg och en ständigt knögligt överkast då mina barn inte kan skilja på säng och studsmatta :)

Datorbord-Hemarbetsplats

Hemarbetsplats

Arbetsplatsen, bloggarplatsen nr1. Bordet och kontorsstolen kommer från Ikea. Jag är yrkesskadad och hatar hängande kablar så de har satts fast under bordet, mer om detta i följande inlägg.

Hemmakontor-Skrivare-Arkiv

Arkivskåp Hemarbetsplats

På andra sidan rummet står en gammal trådansluten nätskrivare. Även en USB ansluten scanner med lång kabel via kabelrännan till datorn. IKEA skåp PS där man kan låsa in saker från huliganerna riv-och-slit AB här hemma :) Elementet kopplas in när det blir riktigt kallt, annars räcker värmen från vardagsrummet. Bakom elementet skymtar två RJ-45 Datauttag som jag drog till i princip alla rum när vi flyttade in.

Enkel-Trappa-Vind

Stege-Låst-Vikbar

Fastlåst/Vinklingsbar Vindstege

Stegen till vinden fick en liten speciallösning just eftersom vi har små klättrare här hemma. Två låånga träskruvar håller fast ovandelen av stegen genom ett avlångt hål i regeln. Eftersom hålen är avlånga går stegen att vinkla ut då man använder den.

Arbetsrum-Gästrum-Stege-Vinden

Förvaring över Gästsäng

Sista bilden visar utrymmet över sängen som tidigare var delar av bastutaket. Takhöjden och de vita väggarna gör rummet luftigt och ljust. När dörren är stängd är man som i ett annat hus. Barnens tjafs om vem som hade vilken Legobit först hörs knappt men de gillar rummet precis lika mycket som vi vuxna och kommer snart och tittar varför dörren är stängd och säger “Pappa, vi vill se på film..”

Läs gärna mer om rummets alla byggfaser under #Arbetsrum.

3 Besökare har kommenterat :
Hanna sa...

Shit pommefritte vad snyggt!

FixarFarsan sa...

Tax :D

Lena Andersson sa...

Vi planerar att bygga ett liknande gäst-arbetsrum och gillar också grått+vitt så tack för inspiration! :-)