-->

Får Barnvagn + Barnstol Plats I Polo GTI

Igår skottade jag fram vår lilla Polo GTi ur snödrivan och kopplade in motor/kupévärmaren eftersom vi skulle shoppa och äta lite lunch medan de större barnen var på dagis. Bara två dagar kvar av mina 10 första pappadagar så det gäller att passa på..

Emmaljunga-Barnvagn-Bak-Polo-GTI

Emmaljunga Barnvagn i Polo?

Vår storbil Touran var kall som ett frysfack (-20 utomhus) och jag var dessutom liten nyfiken på om barnvagn, barnstol och vi båda vuxna fick plats i Polon (samtidigt) så det fick bli den lilla varma bilen helt enkelt.

Jag skulle överdriva om jag skrev att en Emmaljunga barnvagn går in bak på en Polo 9N3 2009:a utan problem. Baksätena måste fällas när man lirkar in vagnen på sniskan men går efter att bakluckan är stängd att tryckas tillbaka i sina låslägen igen. Inte värre behandling för vagnen än en charterresa!

Babyskydd-Bak-Polo-GTI

Babyskydd i Baksätet

Babyskyddet däremot funkade perfekt i baksätet. Sittplatserna bak i Polo’n är för övrigt helt ok även för vuxna.

Polo-GTI-Framstolar-Kupevärmare

Fungerande Framsäte Framför

Passagerarsätet fram gick också att använda (trots babyskyddet bakom) av min sambo som är en normallång donna så helt värdelös är inte Polon som familjebil fast en kompaktare barnvagn är att föredra.

Polo-GTI-Vintern

Rejält Med Snö Vintern 2010-2011

Ser ni förresten att den uppskottade snöhögen mellan husens uppfarter nu är högre än själva Polon.

En H&R sänkt (Läs min monteringsguide) bil som Polo GTI är aldrig kul på isiga, gropiga och vintriga gator.

Jag kröp fram i promenadfart på vissa ställen igår för att lilleman inte skulle skaka sönder (fast egentligen brydde han sig inte ett dugg, sov som en stock och snarkade där bak) och orsakade en del irritation för de som körde bakom oss.

På tal om banracing. Det ska bli riktigt trevligt att testa Polon på lite racingbana senare i år. Racingkalendern 2011 skall bara synkas med allt annat viktigt först men något gummibrännarevent kommer det garanterat att bli!

Läs gärna mer i mina arkiv under #Racing eller #Biltester.

0 Besökare har kommenterat :