-->

GT Up! En ny Lovande mini GTi från Volkswagen

Det är klart! Volkswagen bygger en GTi version av nya minibilen up! men kallar den för GT Up! (ska kanske läsas “Get Up!”?).

GT up! Vit 110hk 1L 3Cyl 960Kg 6-växlar

En motorvolym på 1 liter fördelad på 3 Cylindrar och påhejad av Turbo ska enligt de uppgifter jag sett ge 110hk och bör ge skapliga prestanda i den lätta bilen (hittar ingen säker vikt men verkar ligga på runt 960 Kg).

Tidigare fanns ju Volkswagen Lupo GTi med sina 125hk och 980Kg. Den bilen har jag alltid gillat och jag vet ett par som rejsar hårt med dessa bilar på bl.a. GTIklubben’s olika träffar ;).

Bakdel GT up! 2013

Avgasrör i hörnen precis som på de större Volkswagen GTi:erna och de som har provkört prototypen säger att den låter som en baby version av Porsche 911!!

När jag läste detta fick jag en flashback till när jag sålde min gamla Porsche 911:a. Jag stod kvar vid brevlådan där vi postat ägarbeviset och lyssnade på hur det underbara boxerljudet försvann mot horisonten och tänkte “VAD HAR JAG GJORT!!!!!”

*sentimental tystnad*

Jag hoppas verkligen GT up! på något sätt låter åt samma håll och även om det är en babyversion så vore det ändå skönsång! :D

GT up! får en 6-växlad manuell växellåda som standard och inte som i nya Polo GTi där det alltid sitter en DSG7-låda.

GT-Up!-Instrumentpanel

Hoppas instrumenteringen ovan kommer i produktionsbilarna för den var snygg, avskalad och stilren. En stor varvräknare i mitten sitter som en pjäxa och jag gillar att man inte ser en massa knappar på ratten, en banräcer behöver ingen multifunktionsratt! :D

Stolarna har ett nytt lite kantigare snitt och har mindre rött (inget alls?) i rutmönstret.

Priset då? Runt 13000£ gissar vissa engelska sidor jag varit inne på men vad den kommer att kosta i Sverige får framtiden utvisa. En High up! startar på 126 900:- så kanske någonstans runt 160’ skulle jag gissa?

0 Besökare har kommenterat :