-->

Utställning: 100 Innovationer Tekniska Museet

Lagom till Stockholmarnas sportlov nästa vecka öppnar en ny utställning 100 Innovationer på Tekniska Museet.

Ingång Tekniska Museet 2012 100 Innovationer utställning invigning

Utställningen har fått titeln "100 Innovationer" och har förberetts under ett par år (därför Tekniska Museet delvis var stängt sist vi var där, läs mer här).

Hela 2000 Svenskar har tillfrågats om vilka innovationer (alltså nya uppfinningar som nått ut till folket och inte stannat kvar i Oppfinnar-Jockes verkstad) som de anser vara de bästa eller viktigaste. Hälften av de tillfrågade var vuxna och den andra hälften barn i sjätte klass.

Vilka innovationer hamnade högst upp tror ni?

100 viktigaste innovationer resultat top 10

Dator, Bil, Tv och Mobil på barnens fyra första platser.. säger en del om barnens syn på livet idag :) Vi vuxna klarar oss inte utan bingolottohjulet men annars är listorna rätt lika.

100 innovationer -  Penicilin

Undrar hur min tio-i-topp-lista skulle se ut. Hade nog också petat in Elektricitet, Bilen, Telefonen, Glödlampan, Elden, Internet och kanske Kaffe för det klarar man sig inte utan som småbarnsförälder?

Vad vore denna blogg utan alla dessa innovationer?

100 innovationer -  Tekniksa museet Välkomstskärm

Tidigare möttes man av en stor ångmaskin i den första hallen men numera står denna jättevägg framför ångmaskinen och visar bilder och filmer kring alla 100 innovationer. Maffigt och rätt "innovativt" :)

100 innovationer -  Medicin

Vid en monter kan man på en jättelik "surfplatta" leka doktor och skala av en skiktröntgad människa lager efter lager. Lite småläskigt och overkligt men säkert en stor innovation inom sjukvården.

100 innovationer med Rototilt grävskopa småpojkars favorit på sportlovet

En monter som lockade mig lite extra var den med rototilt-armen och sätet där man själv kunde leka grävmaskinsförare. Kommer säkert stå en å annan småkille (läs "och deras pappa") i kö till denna nu i helgen :D

100 innovationer -  Färgglada kategorietiketter

Innovationsmontrarna är väldigt blandade kan tyckas men deras tema är färgkodat med stora hängande etiketter.

Ta ovan tre montrar som står i grupp t.ex. De handlar om att hålla ihop och dra isär - helt självklart eller hur! ;)

100 innovationer utställninge förbereds för fullt 2012-02-23

Igår rådde det fortfarande febril byggverksamhet och montrar höll på att färdigställas.

Volkswagen XL1 inviger 100 innovationer

Nu under invigningshelgen (25-26/2) kommer även denna unika Volkswagen XL1 stå på museet (även kallad enlitersbilen) och det ska även finnas representanter från Volkswagen på plats för att svara på frågor kring bilen.

Update 2016: Läs mitt test av Volkswagen XL1

Mycket vatten på vägarna just nu

Avslutar med en bild från vägen utanför museet som på vissa ställen hade en halvmeter smältvatten på vägen. Förhoppningsvis löst till öppningen imorgon för annars blir det smått kaotiskt när alla ska köra i mitten av vägen.

När och Om du har varit på 100 Innovationer så får du gärna återkomma och berätta (använd då kommentarsfunktionen nedan) vad du tyckte var bäst eller bara lista din egen 10 i topp lista med de bästa innovationerna.

0 Besökare har kommenterat :