-->

VW UP! - Inredning, Komfort & Körställning

Jag skulle återkomma till saker i nya UP! som det sparats in på och nu är det dags att frossa lite i UP!:s innandöme :)

Inredning-UP!

Som jag sade [här i huvudinlägget] så har min låne UP! en väldigt färgglad inredning som livar upp så det är ett stort +.

Justerbar-Ratt-endast-Höjdled

Men att köra långt i UP! är inget som riktigt funkar för mig eftersom ratten är justerbar (spak på bild ovan) endast i höjdled och..

Framstolar-UP!-ej-steglös-justering

..ihop med att framstolarnas ryggstöd ställs in i “hack” och inte steglöst så kan det vara svårt att hitta en optimal körställning när man kör längre än till affären och tillbaka.

Reglage-höjd-förarstol-UP!

Förarstolen var dock justerbar i höjdled vilket kompenserade lite mot att ryggstödet inte var steglöst.

Körställning-förarmiljö-UP!

Men om man bortser från helt optimal vinkel mellan ratt, armar, rygg och ben så trivs man ändå fram i UP! tack vare trevlig förarmiljö i övrigt. Nackstöden i stolarna var bra, superlätt servo för city-körning och typisk VW känsla i reglage och knappar.

Reglage-UP!

Reglage förresten, kolla in denna mittenpanel!

Femväxlad-låda-UP!

Växellådan var supersmidig och alla 6 växlarna (ja, fem framåt och en åt andra hållet) hittade rätt med en lätt men ändå precis känsla.

Elhissar-UP!

Sedan en detalj som spar in kabel är att man inte kan styra passagerarens fönsterhiss från förardörren utan får..

Öppna-passagerar-fönster-UP!

..sträcka sig men UP! är smal så det går ju men handen på hjärtat, hur ofta öppnar man passagerarfönstret när man kör själv?

Mugghållare-Bak-UP!

Avdelningen mugghållare ger UP! fem RATTAR!. En rejäl hållare mellan säten som håller flaskan upprätt även när det går undan i rondellerna.

Mugghållare-Fram-UP!

Fram får hållaren fyra och en halv ratt, lite svårare att få ner en stor flaska. Jag är uppväxt med Glenning och trafikmagasinet, hörs det?

Hållare-solglasögeon-handsfacket

En omtänksam detalj är denna hållare för solglasögon i handskfacket men den hade fått vara vadderad för att inte repa dyra brillor.

Start-Nyckel

En annan omtänksam detalj om du har många folkor i familjen är att man inte tar fel nyckel så lätt :)

Bakåtsikt-UP!

Avslutningsvis så är sikten bra och tycker du fickparkering är lite jobbigt normalt så kommer du älska en minibil som UP! för den slutar direkt efter bakrutan och dessutom varnar ju parkeringshjälpen dig ändå..

Phew – hur kan man spotta ur sig så mycket om inredningen i en såå liten bil :D

0 Besökare har kommenterat :