-->

Polo BlueGT med ACT visas i Amsterdam

Snart släpps Polo BlueGT (140hk) i Sverige som är en svagare variant av Polo Gti (180hk), läs gärna VW's kompletta pressmeddelande om BlueGT..

Update 2012-07-06: Nu kan du läsa om hur bilen var att köra genom att klicka på denna DIREKTLÄNK.

Volkswagen_Polo_GT_2012_Front

Har man lite raceintensioner gör BlueGT 0-100 på skapliga 7,9 sekunder med DSG7 låda och vill man köra snålt kan man komma ner i smått otroliga 0,45 liter bensin per mil.

Volkswagen_Polo_GT_2012_Vänster_Sida

Om prestanda och förbrukning är tekniskt intressant så tycker jag designen på BlueGT är minst lika spännande.

BlueGT har andra lägre trösklar och vattenfångslister vid vindrutan. Grillen och sidospeglarna är svartlackerade och stötfångaren med det stora breda gapet har R-Line ventilationsgaller.

Bilen har också riktigt snygga 17" fälgar, karossen är även sänkt 15 mm och hela undersidan har anpassats för långt luftmotstånd för bästa aerodynamik.

Volkswagen_Polo_GT_2012_inredning

Polo BlueGT har fått ärva instrument och det svarta innertaket från GTI-modellen och har inslag av "blue" i stolarna.

Som ägare av föregående modell av Polo GTi så känns det lite extra kul att få åka med och provköra nya Polo BlueGT under en heldag i Amsterdam nästa fredag! :-D

1 Besökare har kommenterat :
Danni sa...

Ja, de har verkligen fått till en fruktansvärt attraktiv bil där. Sportig, sticker ut lite, riktigt snygg, men ändå väldigt snål. Skulle jag shoppa andrabil nu skulle den här ligga väldigt farligt till!