-->

Testar Webasto Parkeringsvärmare med Fjärr

Detta är faktiskt första gången jag i praktiken testar en bränsledriven parkeringsvärmare med enkel fjärrstart (Webasto med T91).

Test av Webasto Fjärrstart T91 i Ford Galaxy

Även om fjärren ska kunna starta värmaren från nästan 1000 meters håll så ville jag kolla vad som hände med den iskalla (- 6 grader ute) bilen när jag slog på värmaren med ON knappen och fick kvittens i form av en grön lampa.

Har läst om rykande bilar och oljud men det enda man hörde var ett litet surrande och en svag doft av avgaser men inget annat så jag knatade in i värmen igen.

Efter 30 minuter med Webasto Parkeringsvärmare

Efter 30 minuters surrande var bilen tinad och vi körde iväg, inget jättebra test kanske eftersom solen hjälpte till (därför bilden är tagen från bilens skuggsida).

Vad kostar Webasto Parkeringsvärmare till Ford Galaxy 2.2 Duratorq TDCi200

Slutsats: En bränsledriven parkeringsvärmare är ett riktigt kanontillbehör vintertid och till just denna Ford Galaxy så kostar det inte heller skjortan men jag hittar inte om ÒN/OFF fjärren ingår?

4 Besökare har kommenterat :
tobbe sa...

Sånt skulle jag vilja ha. Har motorvärmare, men inget uttåg i närheten :(

FixarFarsan sa...

Sjukt bra tillbehör men måste revidera lite kring ljudet, det låter visst en hel del nän går på max som den gjorde imorse (inte för att det gör nåt men ändå) :D

Danni sa...

Världens bästaste tillval nånsin! Jag är så ont nöjd med min bensinvärmare! Visst brummar den på lite när den kör, och man kan se hur det ryker och ångar om den, men det är bara lite mysig vinterstämning ju ;)

Joakim sa...

Jo en sån skulle vara bekväm, ofta väldigt dyr dock.

Själv har jag sladdvarianten men inget uttag hemma, på jobbet har vi uttag men jag slutade använda värmaren efter att kört iväg utan att ha pluggat ut. En annan bilist uppmärksammade mig på sladden som slängde utmed bilen och jag klarade mig utan skador. Hade jag svängt ut åt andra hållet från parkeringen hade stötfångaren troligen rykt, hade kontakten varit av typ 90 grader vinkel hade troligen företagets uttag rykt. Men allt gick bra.

Jag hade ett knep för att inte glömma, jag la handskarna på ratten när jag parkerade. Denna dag glömde jag dock det, ha ha ha. Jag hade tur som sagt. Men bilen startar så bra ändå och blir varm ganska fort ändå så jag känner inte jättebehov.