-->

BMW iDrive - Logisk menynavigering

Lyxbilar har massor med funktioner och för att styra alla dem behövs en hel arme med knappar överallt eller.. så samlar man sina ingenjörer och ger dem en lös-detta-uppgift.

Provar-iDrive-BMW-525xd-F11-Test

BMW tog fram sin "ratt" och sitt menysystem som de runt år 2000 införde i sina lyxigare serier (tror den kom först i 7 serien?) och de kallade sin skapelse för iDrive.

Jag har knappt någon erfarenhet av BMW eller iDrive men efter en kvart ihop med min långtestbil BMW 525xd blev jag riktigt förtjust i att scrolla i iDrive menyer genom att rotera på ratten, välja genom att trycka ner och "pila" genom att vicka ratten åt olika håll.

Ett mer användarvänligt och självförklarande menyhanteringssytem finns nog inte?

Däcktrycksmonitor_iDrive-Däcktryck-info-BMW-525xd-2012-2013

Nyhetsvärdet i detta inlägg kanske inte är så högt eftersom iDrive funnits i mer än 10år och är numera standard i nästan alla BMW modeller men systemet är så himla trevligt och användarvänligt så det är värt att lyftas fram i ett helt eget separados inlägg.

Läs gärna mer om själva bilen jag testade iDrive i: [snabblänk dit]

1 Besökare har kommenterat :
Tobbe sa...

VAd är mest nvändavänligt då? Audis MMI- system, vilket jag tycker är sjukt smidigt, eller BMW's iDrive?

jAG HAR TEST iDrive i BMW E39 och jag kom inte överens med det systemet, för där var allt grötigt, medans Audi's är smidigt och välsorterat, men det är garanterat en vanesak.