-->

Test: Golf SportScombi TGI (Gas)

Volkswagen Golf Sportcombi har formats om och fått samma front som vanliga Golfen och bakdelen har blivit mer Passat-Variant lik.

Test-Golf-Sportscombi-TGI-BlueMotion

Har själv ägt en Golf Variant, den första Mk3 generationen, den var helt ok och fyllde sin familje-barnvagns-funktion, nästa Mk4 Variant som kunde fås med GTI motorn var ännu snyggare och bättre.

Nya-Golf-Sportscombi

Därefter gick Golf Variantens design och min smak i sär, lamporna och hela bakändan såg påklistrad ut. Denna "designmiss" är nu rättad och nya Golf Variant, jag menar Golf Sportcombi är riktigt snygg.

Lastutrymme-Golf-Sportscombi-TGI

Man kan ju undra hur många Passat-köpare detta lastutrymme kan lasta? Golf Sportcombi lastar nämligen sjukt mycket mjölk, 605 liter mot 603 liter som nuvarande Passat Variant har som lastvolym.

Notering: Just i denna gasdrivna bil och jag tror det gäller även alla 4Motion bilar så är bagageutrymmet minskat till 424 liter.

Baksäte-Golf-Sportscombi

Även baksätet är rymligt, skulle säga "nästan" som i en Passat.

Förarplats-Golf-Sportscombi

Bakom ratten är det väl som "sportcombi" kommer in i bilden eftersom bilen är mindre, mer alert och har en sportig modern inredning.

Provbilens motor är en gasdriven TGI som INTE var speciellt sportig, 0-100 gick på 11,5 sekunder och 110 hästaren gav en toppfart på 195 km/h.

Vill man ha mer "sportkänsla" även under högerfoten rekommenderar jag en titt på GT modellen, en Sportcombi TGI är mer för de som..

Gasdrift-Golf-Variant-Kombi

..prioriterar lång räckvidd, låga utsläpp och billigare drift. TGI har en teoretisk räckvidd på 1400 km om båda tankarna är fulla, 15 kilogram gas och 50 liter bensin.

En motsvarande bensindriven Sportcombi kostar 1-2 kronor mer i bränsle per mil. En grundversion av Golf Sportcombi TGI kostar från 214.500, den något mer utrustade Masters 224.000:- och det är mycket körglad Passat Variant man får för dessa pengar..

Kommentera eller läs gärna mina andra inlägg om: #Golf

5 Besökare har kommenterat :
Tobbe sa...

SportScombi heter den. Jag är själv sugen på en gt 4motion.

FixarFarsan sa...

SportScombi, sååå heter den kanske ja ;))

FixarFarsan sa...

Fast jag gillar SportKombi bättre :)

Tobbe sa...

Håller med. Ett extra S blir bara fel. Nya passat kombi kommer också heta sportscombi. Jag tror nog ändå att jag kommer fortsätta kalla dom för Variant, som på "gamla goda tiden"

FixarFarsan sa...

Ja Variant kommer VW kombis heta för evigt! ;)