-->

Sälja iPhone - Vad Ska Man Tänka På?

Så här inför-under-efter Julen kommer säkert många byta ut sin Apple-telefon och jag kommer gaffla lite om detta eftersom ämnet är aktuellt även i vårt hus och jag sköter husets Telefonsupport.

Detta första inlägg (blir inte så många som det låter) handlar om att Sälja en gammal iPhone, vad ska man tänka på? Hur tar man kopia av alla inställningar? Vad händer med mina köpta appar och spel? Hur gör man en fullständig backup? Hur tömmer man sedan hela telefonen så att en ny ägare inte ser mina saker och får en trevlig uppstart?

Det är inte alls svårt, men vi kör ändå ett inlägg om detta! :)

Guide-Sälja-iPhone

1. Börja Med Att Skriva en Bra Annons

Ta en bra bild på allt som ingår i priset. Originalkartong och komplett med alla tillbehör är alltid ett plus (vi skickade med en gammal iPhone3 laddare). Skriv om telefonen har några som helst defekter, var ärlig men överdriv inte. En litenrepa på glaset ska inte låta som att telefonen är sliten.. Sätt ett pris som inte är för högt men är telefonen i skick som ny så behöver du inte heller ligga långt under.

iCloud-Säkerhetskopiera-iPhone

2. Gör Fullbackup till iCloud eller iTunes

Tips! Töm först telefonen på bilder och video genom att ansluta den till datorn via sladd. Välj valet importera bilder + kryssa i att de ska tas bort från telefonen. Oftast ligger det massor med gammalt junk om du haft telefonen länge. Vad jag säger är att detta är ett bra tillfälle och rensa, du kan alltid föra tillbaka delar av bilderna senare (Sonen hade t.ex. filmat fotbollsmatcher och tagit hundratals bilder på absolut ingenting och dessa tog 100 år att backa upp via WiFi).

Nu gör du en fullständig backup, antingen över WiFi till iCloud (Telefon - Inställningar - iCloud) eller via USB kabel till iTunes på din dator. Jag kör numera bara iCloud så slipper man ha iTunes installerad på datorn i onödan.

Radera-Allt-iPhone

3. Radera Allt Innehåll och inst.

När den fullständiga säkerhetskopieringen är klar kan du lugnt radera allt innehåll och inst. samt välja "Radera iPhone".

Ta-ut-SIMkortet

4. Ta ut Simkortet

Stäng av, ta ut simkortet, putsa upp luren och lägg den i sin låda.

Sambons gamla fyra (bloggade kring köpet 2010/09) som haft skal och aldrig åkt i backen, inte ens under den tid P06:an haft den såg i princip ny ut när den bytte ägare. Den gick till en överlycklig liten tjej som stoppade i ett nytt simkort och fick samma "upplevelse" som om hon köpt en helt ny iPhone.

Apple har lyckats grymt bra med denna process, riktigt smutt och dessutom så användarvänlig att i princip alla fixar detta. Android är inte dåliga på detta heller men Apple är lite vassare..

Sonens köpta spel, spelframgångar (ok, de flesta spel sparar redan till Gamecenter) och andra app-inställningar ligger nu sparade i iCloud molnet i väntan på en ny #Apple och ett nytt mindre SIM-kort ligger och väntar på..

0 Besökare har kommenterat :