-->

Återskapa iPhone Från iCloud Säkerhetskopia

I förra inlägget (Länk: Backup & Rensa iPhone4) pratade jag om att sälja, säkerhetskopiera och rensa en gammal iPhone4.

Detta inlägg handlar mer om när du skaffat en ny apple-lur och vill återskapa iPhone ur säkerhetskopian.

iPhone6-Julklapp

Sambon har grävt ner sig i olika välgörenhetsprojekt och säljer för fullt ut alla företagets gamla iPhone5:or för att med de pengarna kunna köpa julklappar till barnfamiljer som har det svårt i Sverige.

iPhone5-Glas-Kameralins

Vi köpte en iPhone5 ur dessa + så har vi sambons gamla femma och planen är att våra äldre killar ska få dessa återvunna lurar av tomten.

Det man kan säga om företagstelefoner är att de generellt är i klart sämre skick än telefoner man köpt för sina egna skattade pengar. Dessutom har laddare och originalkartonger en förmåga att bara försvinna. Hade jag varit telefonansvarig så hade man inte fått ut sin nya telefon förrän man återlämnade gammal inklusive kartong, manualer, hörlurar och laddare. Ett nytt komplett telefonpaket i utbyte mot ett gammal med andra ord! #hårdmenrättvis

iCloud-iPhone5

Återskapa från iCloud-kopia

Telefonerna var i alla fall redan rensade så i med ett SIM-kort och lite Wi-Fi uppgifter, därefter valet att "återskapa från iCloud-kopia"

iCloud-Återskapning-Samma-iOS-Version

Senaste iOS versionen

Skulle det vara så att säkerhetskopian är gjord med en telefon som hade en senare version av iOS än den du försöker återställa till så kan din backup vara gråad (ej klickbar).

Då får du göra ett extra steg och först tillfälligt konfigurera telefonen, uppgradera iOS, rensa den igen och välja iCloud återskapning. Tar en liten stund men man lär sig att hålla samma nivå på alla telefoner.

Gjorde nämligen fel på sambons konvertering från 5 till 6 där jag lyfte upp hennes 5:a till 8.1.2 före backup men glömde kolla att 6:an var på samma nivå INNAN jag fabriksåterställde den.

Byta-iPhone-Guide

Återskapning av iPhone

Återskapningen är helt automatisk efter att du angett lösen för iCloud kontot (ditt Apple-ID) men beroende på antalet spel, appar och internethastighet så kan detta ta riktig lång tid..

Återskapa-iPhone-iCloud

Sonens telefon tuggade på hela natten eftersom jag missade att tömma bilder/videos innan jag backade upp hans gamla fyra.

När återskapningen sedan är klar så är telefonen i princip 1:1 med din gamla och egentligen är detta inte så mycket att blogga om men det är sånt här jag pysslar med på heltid för tillfället så nu vet ni det! ;)

I mitt bloggarkiv hittar du fler inlägg med taggen #Apple.

0 Besökare har kommenterat :