-->

Ny Tesla Verkstad + Superchargers i Stockholm

Har sett Tesla skylten i infra city ett tag men nu vet jag varför den hänger där. Tesla har nämligen öppnat en service-verkstad där samt ett nytt show room (första ligger i Täby).

Testa-Service-Verkstad-Infra-City

Trots att det stod en massa elbilar utanför så var det första mötet inne i deras show room rätt så kyligt måste jag säga.

Hade tänkt intervjua lite säljare, spana runt, och kanske provköra en Tesla S (står på hemsidan att ska gå bra?) men mitt goda rykte om att vara en reko bloggare hade inte nått dem riktigt än..

Tesla-Superchargers-Stockholm-Infra-City-Max

Förutom en ny serviceanläggning och show room så har även dessa snabbladdare satts upp vid MAX lite längre bort. Så medan man äter sin burgare får bilen stå och ladda, men max 45 minuter enligt parkeringsreglerna. Saknade skylten "Tesla Parking only" :D

På 20 minuter laddar en Supercharger (den på bilden ovan) upp din Tesla S till 50% eftersom effekten är sjuka 120 kW, när du laddar Teslan hemma så sker det med 11 kW.

Tesla-Laddning-Superchargers

Efter 30 minuter (på den tiden hinner du köa-till-ett-MAX-mål-vänta-tugga-tugga-svälja-rapa-kissa-klä-på-dig) supercharger-laddning kan du i teorin fortsätta 270 Km till i din Tesla, nästa liknande station norrut tror jag ligger i Gävle så dit kommer du, om du inte måste stanna innan när kaffe/cola vill ut..

Om jag kommer blogga om själva bilen Tesla S, ja alltså den bollen ligger hos Teslas presskontakt just nu..

1 Besökare har kommenterat :
FixarFarsan sa...

FYI: Provkörning av Tesla S är inbokad!