-->

Påsk-Utförsåkningen 2015 Slutade i Gipsat Ben

Förra veckan var vi uppe i Järvsö och åkte lite utför och detta år hade den minsta P11:an bestämt sig för att lära sig åka och vilken fart han lärde sig.

Efter 2 dagar på skidskola kunde han åka knapplift själv och hade lämnat den första enklaste barnbacken. Dag 3 åkte han ankarlift upp med sina skidlärare och han blev mer och mer självsäker.

Krock-Träd-Barnbacke

Dag 4 åkte han och jag upp med sittliften på morgonen (före hans skidskola) och han ville köra den krokiga loastigen som de gjort med skidskolan dagen innan och som vi också åkte ihop flera gånger..

Fast när vi åkte på morgonen var det helt nypistat och farten en helt annan. Jag försökte prata och bromsa ner honom med det slutade ändå med att han bad mig "släppa" och körde sedan ut precis före ett skyddsnät och krockade in i ett träd.

Smällen verkade först inte så farlig, trodde det var mest chock men vi väntade ändå på en skoter. Skoterföraren kollade av hans nacke och benen men såg inga synliga skador.

Gipsat-Ben-Fyraåring

Men han klagade på ont i benet och kunde inte stå på det, 1177 tycke att vi skulle åka in och kolla upp det. Resten av dagen var vi på Ljusdals lasarett och åkte hem på kvällen med ett helbensgips eftersom röntgenbilden visade en spricka i knät.

När jag skriver detta så har det snart gått en vecka och det är inte kul att vara fyra år och behöva be om hjälp med allt igen och riktigt trist att bara sitta i soffan är det också trots att man har fri tillgång till en platta.

Vardagen med högar av inplanerade jobb försvinner inte heller och de andra barnens aktiviteter verkar inte heller pausas för att en har gips så vi kör på nynnandes den där Mauro-låten där man inte känner efter hur man mår utan bara tuggar på..

Mycket-Snö-Järvsö-2015-Påsk

Snötäcket i Järvsöbacken

Ett par ord om årets snötäcke i Järvsö som var bra, bättre än tidigare år och det var helt dött på folk i backarna..

Ålder-Åka-Sittlift-Själv

Ålder på Sittliftåkare

De äldre grabbarna P06 och P08 åkte sittliften ihop detta år. Lite nervös var jag i början men den äldre tog ansvar och såg till att P08:an inte flaxade när "bommen" var uppfälld.

De åkte även en hel del utför tillsammans och i år slapp dessa två herrar några skador trots att de åkte svarta nerfarter, stora hopp och puckelpist ihop..

0 Besökare har kommenterat :