-->

Effektiva & Snygga Farthinder

På vårens städdag i området så mekades det mycket med farthindren eftersom vi fortfarande har förare som inte fattar att det bor massa barn i området.

Effektiva-Farthinder-Bostadsområde

Kantiga eller Runda Farthinder

På vägen fram till vårt hus måste vi passera fyra farthinder, två kantiga (elaka) saker som sänkta bilar typ måste stanna före och krypa över. De nyare med ränder (se ovan spegel) som jag en gång köpte in är lite snällare mot förare och bil men kräver ändå en rejäl fartminskning till nära 0.

Även om man själv tycker dessa gupp är lite småjobbiga så vill jag absolut ha dem där för som jag inledde med, det finns PUCKON som utan dessa hinder kör som IDIOTER på våra skymda gator (unga killar i pappas SUV, trötta taxiförare och sopåkare är bara några exempel).

Färgglada-Farthinder-Målade

Målade Farthinder

På andra sidan området målades de fasta farthindren i dessa snygga färger och där tror jag den gälla färgen får förare att sakta ner även om själva hindret är mjukt och typ gungar till lite i en väldämpad bil.

Framvagnsinställning

Så till frågestunden: En äldre herre i området hävdar att alla dessa farthinder förstör framvagnsinställningen på hans fina Mercedes.

Jag har hävdat att Mercedes antingen har för dålig framvagn om dessa gupp lyckas ändra inställningarna eller så har han helt enkelt kört för fort, nu undrar jag vad du tror?

2 Besökare har kommenterat :
Amiechan sa...

Hah! Jo, det skulle jag också vilja veta!

Pasi sa...

Jag tror framvagnen lätt blir sned om du kör snabbt mot ett kantigt farthinder med ena framhjulet men då tänker jag hastigheter runt kanske 70-80 och inte krypfart, det håller även mercedes för =)