-->

Ingen Mer Hemtelefon

Sista Maj är sista datumet då vi har hemtelefon. Efter det finns bara fyra olika mobiltelefoner i huset. Hemtelefonen har stått månad efter månad oanvänd så det är ingen som märker att den försvinner..

Ingen-mer-Hemtelefon

Tillbakablickar På hemtelefoni

Minns du som läser hur man väntade på ett viktigt samtal som tonåring och när det ringde visste man inte vem det var innan man svarade och självklart var samtalet till någon annan..

Det Tutar Upptaget i Timmar

Sen kom en tid då man började hänga på BBS:er, då låste man upp hemtelefonen och när syrran lyfte på luren och skulle ringa så bröts nerladdningen av den enorma filen.

Telefonlinjeockupationen fortsatte även i Internet börja breda ut sig i Sverige i mitten av 90-talet. Ett par år senare när man kunde koppla upp sig mot jobbet så körde man call-back på RAS som ringde tillbaka för att man skulle slippa stå för kostnaden.

ADSL krävde fast Telefon

Sedan kom bredbandet och ADSL och bra kopparlinjer var nödvändiga för bra fart i bredbandet, första dosor letades upp eller flyttades. Många bredbandsleverantörer krävde fortfarande att man skulle ha en hemtelefon för att kunna bli ADSL-kund.

IP-telefoni

Sedan kom IP-telefonin på allvar till våra hem men typ här började det gå utför. Vår son som är 9 år idag ringde sina första samtal till kompisar på ovan telefon för kanske 5 år sedan. De yngre sönerna har inte ringt ett enda samtal på den.

Dina egna Minnen?

Det var lite lösa tillbakablickar kring hemtelefoni, kommentera gärna om du får några nostalgiska minnen och berätta om du har kvar ett hemtelefonnummer?

0 Besökare har kommenterat :