-->

Montering Av Glue Lock 1.0 (Dörrlås/Smartphone)

Tänk om man skulle kunna låsa/låsa upp ytterdörren med telefonen och kanske ge hantverkare eller andra besökare tillfälliga nycklar och även se när dessa använts?

Tekniken finns redan och ett sådant lås är Glue Lock 1.0 som jag precis har monterat på vår ytterdörr och här kommer första inlägget om montering av Glue Lock.

Guide-Montera-Glue-Lock

Tre Färger

Till att börja med måste man ha låset, check! Det finns en vit, en svart och så vår ljusgråa modell att välja mellan.

Justera-Trögy-Lås-Ytterdörr-Kräver-Knuff

Steg 1: Justera/Serva Låset

Första steget var att justera dörrlåset så att det gick lätt att låsa och låsa upp. Vår dörr har tidigare krävt en liten knuff vid både låsning och upplåsning.

Det som fixade vår dörr var att böja ut blecket vid 1. så att dörren drogs in närmare listen när man stängde men böj inte så mycket att dörren blir svår att stänga och studsar.

Därefter filade jag lite på 2. och slutligen fettade in alla rörliga delar och efter denna procedur kunde låset inte gå lättare.

Vad-Ingår-I-Glue-Lock-Paket

Steg 2: Unboxing Glue Lock

I lådan ligger det rätt tunga låset med till synes starka motorn men även en del skruvar, bleck m.m samt en svensk instruktion. Låset kommer med duracell-batterier redan monterade.

Hur-Monteras-Ett-Glue-Lock

Steg 3: Montera Bort Vred

Montera bort vredet på dörrens insida. Vi hade ett vred så det var en lätt procedur, lite annat när du har nyckel även på insidan.

Jag flyttade över befintliga skruvar och testmonterade men de bottnade eftersom Glue Lock kransen var tunnare så ett par brickor krävdes. Alt B hade varit att tagit de nya skruvarna i lådan som man fick kapa efter behov men ett par brickor kändes lättare.

Kransen sitter fast i låset med tre små insexskruvar, du lossar bara lite på dem så lossnar kransen (ta inte bort helt som jag gjorde :).

Glue-Lock-Vredpinne

Steg 4: Byt Till Längre Vredpinne

Det följer med en ny längre "vredpinne" i kartongen och i alla fall på vår gamla ytterdörr så var den befintliga alldeles för kort så jag bytte till den längre.

Montera-Smart-Glue-Lås-Brickor

Steg 5: Klart För Glue Lock

När du har bytt krans (kan även kallas för "rosett"?) och vredpinne ska det typ se ut ungefär så här.

Glue-Lock-App

Steg 6: Ladda Ner App

Nu är det dags att ta fram mobilen och ladda ner Glue Lock appen samt registrera ett konto på Glue Lock. Tänk efter om du verkligen vill ange ditt riktiga namn å nummer vid reggning eftersom det då finns en koppling mellan dig och var låset sitter monterat..

Reset-Glue-Lock-Batterier

Steg 7: Koppla in Batterisladden

Öppna batteriluckan, fiska fram sladdändarna och koppla ihop, låt lockat vara av.

Glue-Registrera-Lås-App

Steg 8: Registrera Låset

På undersidan av låset står ett serienummer som du ska registrera i din app som du förhoppningsvis har lyckats logga in i.

Glue-Lock-Insexskruvar

Steg 9: Lära Upp Glue Lock

Skruva fast låset på "kransen" med de tre små insexorna och se till att vredpinnen hittar rätt samt att låset står rakt, prova även att låsa manuellt ett par gånger med vredet.

Sedan ska du "lära upp" låset och jag kopplade ur batteriet i en minut, höll in den svarta knappen medan jag anslöt strömmen igen. Vid första pipet släppte jag den svarta knappen och väntade tills låskolven var fullt ute och lampan runt knappen lös rött, då tryckte jag till, klart! Nu vet låset hur kolven är när dörren är låst.

Det låter lite krångligt kanske, står precis hur man ska göra detta i appen under support.

Guide-Glue-Lock-Lås-Montering

Kommer ett Testinlägg senare!

Detta var ett inlägg om själva monteringen, jag ska nu testa om detta verkligen är "smart" och användarvänligt eller inte, dela ut nycklar m.m. innan jag återkommer med ett testinlägg.

Du kommer hitta "Test av Glue Lock 1.0" och fler liknande smarta-hem-inlägg under min arkivtagg #SmartaHem. Det kommer även ett inlägg om helt nya Glue Lock 2.0 med WiFi-stöd så gilla gärna bloggen på Facebook så du inte missar det inlägget..

NYHET: Rabattkod Till Er Läsare

Ni som läst ända hit och känner er sugna på att beställa ett eget lås, till er har jag en trevlig nyhet som ger lite rabatt, följ nedan guide:

1) Gå in på www.gluehome.com
2) Välj den färg du vill ha och tryck på “Beställ”.
3) Fyll i dina uppgifter.
4) Längst ner under “Rabattkod” skriver du in “fixarfarsan
5) Du får nu 10% rabatt + Ytterligare 10% av beställningsbeloppet sätts in på min insamling hos Cancerfonden (följ länk å läs mer).
6) Tryck på “Beställ”. Ditt Glue Lock levereras inom 3-5 dagar.

2 Besökare har kommenterat :
Anonym sa...

Kör yale doorman och är fruktansvärt nöjd.
Så skönt att slippa nycklar!

FixarFarsan sa...

Yale Doorman var cool, både knappsats och stöd för bricka på utsidan..